Tehnički kutak > Tuning skutera

"Dizanje timinga"-pojasnjenje ??

<< < (2/3) > >>

the_ilusionist:
jel moze neko rec kako se to određuje prema auspuhu?? kako znat kad je rezonancija? a kako znat koliko triba dizat kanale prema tome??  :icon_scratch:

Pupo:

--- Citat: Drnda-1 - 09 Veljača, 2010, 23:55:55 ---evo ovako, znas i sam kako u cyl postoje kanali, prelivni, ispusni i usisni.. znaci oni se obradjuju.. to  dizanje znaci da se kanali sa gornje strane jos sire te se sa tim dobiva duze vrijeme trajanja usisa/ispuha.. npr, ako su timinzi visi nego seriski, znaci da ce skut raditi na visim okretajima bolje, a na nizima slabije, sa samim sirenjem bi se trebalo dobiti na srednjim okretajima, a spustanjem na nizim.. e sad sve je to u teoriji tako ali se treba znati izracunati prema ostalome koliko se smije dirati po cyl, jer ga moremo potpuno usrati....
i to se mjeri u stupnjevima otvorenosti, znaci radilica se vrti 360 stupnjeva od DMT do GMT, znaci na odredjenjome broju pocinje ispuh npr. 192 i traje recimo 30 stupnjeva, znaci da je presla toliko stupnjeva polutka radilice od pocetka (192) do kraja (192+30) ... tako nekako  :laughing7:

--- Kraj citata ---

360 stupnjeva je puni krug, jel nije to onda od DMT do DMT il od GMT do GMT il sam ja u krivu? Može ob(po)jašnjenje!

--- Citat: the_ilusionist - 10 Veljača, 2010, 11:18:22 ---jel moze neko rec kako se to određuje prema auspuhu?? kako znat kad je rezonancija? a kako znat koliko triba dizat kanale prema tome??  :icon_scratch:

--- Kraj citata ---

Pa kupiš auspuh po potrebi, može se naći na forumu/internetu koji je spuh za koliko okretaja i koje tajminge...

vktr:

--- Citat: Pupo - 10 Veljača, 2010, 11:18:54 ---360 stupnjeva je puni krug, jel nije to onda od DMT do DMT il od GMT do GMT il sam ja u krivu? Može ob(po)jašnjenje!

--- Kraj citata ---
da, prije bi bilo 180°  :-X

Drnda:
pupo, sorry nisam nis skuzio.. u pravu si....  :toothy9:
uglavnom bilo je malo kasno pa mi mozak nekada zna stekati  :toothy12: :toothy12:
da, ovo kako je srad napisao tako se mjeri zapravo trajanje ispuha ili usisa...znaci kada gornji dio kanala klip pocne otvarati u putanji prema DMT, i sve dok u povratku prema GMT ga zatvori...
a za mjerenje rezonancije, nezz kako se ona mjeri, ali ja vidim npr prema okretomjeru na skutu , od koliko okretaja pocne kut bolje raditi pa sve dok ne prestane .. znaci to mu je Powerband tj. raspon okretaja u kojima najbolje radi(najbolje performanse)

Crazy Kuree:
niko nije spomenio dizanje timinga ispuha i prelivni kanala metodom, da se skine gornji dio cilindra npr za 2mm a ispod cilindra stavi dihtung od 2 mm. Oko toga treba pazit jer recimo na due+ kako sam čuo ispuh se više nesmje dić već seriski neznam dal je ta informacija točna al ako ima ljudi koji to tvrde nebi bezveze unišio cilindar

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju