Tehnički kutak > Tuning skutera

"Dizanje timinga"-pojasnjenje ??

(1/3) > >>

aeroxtuning:
zanima me detaljnije pojasnjenje te fraze,ako se nekom da pisat....tenk ju

Drnda:
evo ovako, znas i sam kako u cyl postoje kanali, prelivni, ispusni i usisni.. znaci oni se obradjuju.. to  dizanje znaci da se kanali sa gornje strane jos sire te se sa tim dobiva duze vrijeme trajanja usisa/ispuha.. npr, ako su timinzi visi nego seriski, znaci da ce skut raditi na visim okretajima bolje, a na nizima slabije, sa samim sirenjem bi se trebalo dobiti na srednjim okretajima, a spustanjem na nizim.. e sad sve je to u teoriji tako ali se treba znati izracunati prema ostalome koliko se smije dirati po cyl, jer ga moremo potpuno usrati....
i to se mjeri u stupnjevima otvorenosti, znaci radilica se vrti 360 stupnjeva od DMT do GMT, znaci na odredjenjome broju pocinje ispuh npr. 192 i traje recimo 30 stupnjeva, znaci da je presla toliko stupnjeva polutka radilice od pocetka (192) do kraja (192+30) ... tako nekako  :laughing7:

aeroxtuning:
shvaćam,bas me zanima to jer naravno to je osnova tuning-a 2t bestijica :)

Drnda:
ma neda mi se bas pisati pa sam ukratko to...  :icon_biggrin:
ali ima tu jos mali milion gluposti, obicno prvo moras imat druge dijelove pa prema njima, najvazniji je spuh jer prema njemu tj. njegovom rezo polju se radi da razvija najvecu snagu..,. iznad  i ispod toga je obicno mrtav....

SRAD:

--- Citat: Drnda-1 - 09 Veljača, 2010, 23:55:55 ---i to se mjeri u stupnjevima otvorenosti, znaci radilica se vrti 360 stupnjeva od DMT do GMT, znaci na odredjenjome broju pocinje ispuh npr. 192 i traje recimo 30 stupnjeva, znaci da je presla toliko stupnjeva polutka radilice od pocetka (192) do kraja (192+30) ... tako nekako  :laughing7:

--- Kraj citata ---

Mala nadopuna, taj primjer od 192 stupnja je trajanje otvorenosti ispušnog kanala a mjeri se na radilici kada gornji rub klipa počme otvarati vrh ispušnog kanala pa sve dok ga ne zatvori na vrhu ispušnog kanala prilikom kretanja klipa prema gore.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju