Općenito > Propisi
Voznja bez 18g
luna500rr:
Smije li se upravljati mopedom ako se nema vozacka, nego neki dokument kao da si polozio, al ti fali jos par mjeseci do 18g?
Pitao sam par policajaca i oni kazu da mi za moped (do 50ccm tomos ili skuter) nebi naplatili kaznu ako je motor uredan i imam kacigu, al su ljetos opicili 5000kn za vozacku + 1000 za kacigu frendu iz rjeke...
Zanima me ima li ikakav privremeni dokument za upravljanje takvim vozilom s 17 god i polozenim ispitom za B kategoriju (u to spada i M kategorija) ili sam osudjen na cekanje 18god?
cosa_wp:
--- Citat: luna500rr - 08 Veljača, 2010, 18:11:06 ---Smije li se upravljati mopedom ako se nema vozacka, nego neki dokument kao da si polozio, al ti fali jos par mjeseci do 18g?
Pitao sam par policajaca i oni kazu da mi za moped (do 50ccm tomos ili skuter) nebi naplatili kaznu ako je motor uredan i imam kacigu, al su ljetos opicili 5000kn za vozacku + 1000 za kacigu frendu iz rjeke...
Zanima me ima li ikakav privremeni dokument za upravljanje takvim vozilom s 17 god i polozenim ispitom za B kategoriju (u to spada i M kategorija) ili sam osudjen na cekanje 18god?
--- Kraj citata ---
bojim se da si osudjen na cekanje to bi ti bilo isto kao kad bi mogao voziti auto sa 17 sa nekim dokumentom ali nemozes!!!!!!
Scoot_Fan:
A po zakonu te moze normalno kaznit sve dok nemas vozacku u ruci ja mislim... A sad... Sve ti ovisi naravno kako znas, -o policajcu koji te zaustavi, al najbitnije je normalno da si pristojan, uredan, kaciga i sve, i onda imas sanse da te pusti, kazes kakva je situacija da imas tu potvrdu i to sve, i ne bi trebalo bit problema. Sad na 10 normalnih naic ces na jednog 5%$# pa bi moglo bit sranja.
Vidin da vozis lunu 50, zeznuto jer u zadnje vrime kontrola blokada na svakom koraku, da imas npr 125 ili tako nesto ccm, tesko da bi te uopce zaustavilo ako imas kacigu, registraciju i vozis normalno. Mene u god dana nikako do sad nije, pa sad ti vidi. Ionako uredan pa mi isto :icon_thumright:
gokiSP:
to sto si polozi nema veze jer i dalje nemas pravo na izdavanje dozvole, to da ti imas 18 i da si polozio i da nemas vozacku nego potvrdu nebi bilo problema ali ovako si u prekrsaju tj. pise ti se isto koda nemas dozvolu
luna500rr:
Imam blokadu na prekidac, motor je registriran, izgleda stock, osim spuha, cak nema ni naljepnica i blatobrani su gore, a obzirom koliko imam godina vozim zbilja polagano, dignem vizir na kacigi i pomalo kao deda :laughing7:
Inace kod nas jos nije u praxi to s blokadama, ali ako te uhvate preko 55-60, vozis ispred policajca na tehnicki...
Zaista bi mi puno koristio nekakav takav dokment, proslo ljeto sam umalo nastradao bjezuci od policije, nebih opet rado strepio, a imao bih koristi od skutera :(
Kako znam moped se moze polagati s 16 il 14? pa sumnjam da nepostoji takav dokumet...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju