Tehnički kutak > Tuning 4T skutera
kit 75 ccm
charnel:
da al s ovim 75 ide serijska glava a na 85 bi kao trebala nova..
aless_91:
gle stavio ovaj 75 i stavi za 5-6 brojeva vecu diznu i neki spuh protocniji i to je to motor ce ti lijepo ic i neces imat problema sam nemoj ga odmah ubijat kad stavis kit!!! rade ga polako razraduj i nikad full gas i trajat ce ti duze i neces imat problema jer kolko sam shvatio ti oces da ti motorcek sam malo bolje ide i lijepo povuce tak da ti je ovo kaj sam ti reko best buy i to moras stavit jer sa samim kitom neces dobit nista osim ubrzanja i na krajnjoj ce ic isto znm iz iskustva!!! :)
Jankkec:
To su gluposti. Odma moras pun gas da ti karike bolje sjednu. Mozda prvih 10 min na 2/3 ali poslje samo pun gas.
Ovo uhodavanje sa laganim gasom i te spike pusti za tetkice i starce. Neznam dal prati itko prave skuter forume di ekipa zna nesto o 4t motorima i tunira skutere za drag. Jer da prati znali bi da 4t masine treba uhodavati tako da se u prvih par radnih sati sve to dobro progrije i skuri.
Jos jedna bitna stvar je da pri takvom uhodavanju ulje mjenjas nakod cca. 100 - 200km
SRAD:
--- Citat: Jankkec - 09 Travanj, 2010, 20:36:25 ---To su gluposti. Odma moras pun gas da ti karike bolje sjednu. Mozda prvih 10 min na 2/3 ali poslje samo pun gas.
Ovo uhodavanje sa laganim gasom i te spike pusti za tetkice i starce. Neznam dal prati itko prave skuter forume di ekipa zna nesto o 4t motorima i tunira skutere za drag. Jer da prati znali bi da 4t masine treba uhodavati tako da se u prvih par radnih sati sve to dobro progrije i skuri.
Jos jedna bitna stvar je da pri takvom uhodavanju ulje mjenjas nakod cca. 100 - 200km
--- Kraj citata ---
Da ali svakako motor prije dovesti na radnu temperaturu, inače jako bitna stavka za razradu 4T mašina su prsteni i stijenke cilindra. Kod dobre razrade je umanjena potrošnja ulja i motor rezultira sa većom snagom... :icon_thumright:
Takav primjer usporedbe smo imali u servisu na stolu gdje je bila razrađena nova R1 sa 0 km koja je imala na kraju oko 4 KS više nego ista takva R1 koja je razrađena na cesti lagano te je imala Akrapović slip on sa eliminacijskom cijevi za katalizator.
doritos:
--- Citat: SRAD - 14 Travanj, 2010, 00:06:02 ---Da ali svakako motor prije dovesti na radnu temperaturu, inače jako bitna stavka za razradu 4T mašina su prsteni i stijenke cilindra. Kod dobre razrade je umanjena potrošnja ulja i motor rezultira sa većom snagom... :icon_thumright:
Takav primjer usporedbe smo imali u servisu na stolu gdje je bila razrađena nova R1 sa 0 km koja je imala na kraju oko 4 KS više nego ista takva R1 koja je razrađena na cesti lagano te je imala Akrapović slip on sa eliminacijskom cijevi za katalizator.
--- Kraj citata ---
to sto si rekao je ziva istina o razradi da na kraju na stolu pokaze vise ks zbok fine razrade... :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju