Općenito > Propisi
pomoć oko prepisa
efz:
Ne nikakvih problema, sve rijesenu vrlo brzo i jednostavno u jednom danu :icon_thumright:
kristijanSR70:
Hm,po meni da napravis s njim taj ugovor je "legalna" krivotvorina,jer negdje kod nekog javnog biljeznika postoji dokument da ga je vec prodao nekom,nemoze to radit 2 puta,tj. moze jer je takva drzava.
Koliko ja znam a znam da kad kupis motor i napravis kupoprodajni ugovor imas fore mjesec dana da platis porez,u suprotnom je kupoprodajni nevažeći i treba opet novi pravit,po tome ti xy koji nisu platili porez nemaju prava na motor,nego zadnja osoba u nizu koja je napravila kupoprodajni i platila porez,bez obzira dal je motor prepisan papirima ili ne.
benelli:
fatal1ty identicnu sam situaciu ima kada sam kupio bio dt,ja ljepo uzeo motor tj kupio i nakon mjesec dana ja se sastanem sa bivsim vlasnikom,dodemo mi kod biljeznika i ova kaze da nemoze prepisat jer vlasnik prije mene nije platio porez
uglavnom ja sam trebao bit 4-ti vlasnik,knjizica vozila je bila jos na prvom,ovaj drugi je prepisao motor i platio porez ali nista nije rijesio sa knjizicom i time,onda ovaj 3 je kupio i napravio prijepis ali nije platio porez a to treba u roku 15 dana.tako da ja nisam mogo od njega prepisat ni nista,pa sam se ja malo raspitao okolo i rekli su mi da idem kod prvog vlasnika i da sa njime rijesim kao da ovo poslje nije nsita bilo.rijeseno je na taj nacin,nije bilo nikakvih problema,motor je regan normalno a i prodan tj mjenjan na kraju ljeta(opet prepisan i sve normalno) :icon_thumright: napravi to i neces imat nikakvih problema :icon_thumright:
benelli:
a ovo sta su ti rekli da prije mora on platit porezpa onda ti nebi reko,zato jer kada prepises motor koji ima vise od 50 cc onda se placa porez a porez moras platit u roku od 25 dana,a ako ne onda ugovor jednostavno vise nije vazeci i treba novi ugovor naoravit,ali ja ti preporucam da napravis kao i ja i neces pogrijesit jer imas identicnu situaciju
Trinad:
--- Citat: benelli - 08 Siječanj, 2010, 01:41:22 ---a ovo sta su ti rekli da prije mora on platit porezpa onda ti nebi reko,zato jer kada prepises motor koji ima vise od 50 cc onda se placa porez a porez moras platit u roku od 25 dana,a ako ne onda ugovor jednostavno vise nije vazeci i treba novi ugovor naoravit,ali ja ti preporucam da napravis kao i ja i neces pogrijesit jer imas identicnu situaciju
--- Kraj citata ---
Kako misliš ugovor nije važeći? Kolko ja znam imaš zakonski rok za plaćanje poreza (za više od 50ccm) a nakon toga ti idu zatezne kamate do trenutka kad ga platiš, pod pretpostavkom da je prijašnji vlasnik porez platio.
A to za slučaj da prijašnji/međuvlasnik porez nije platio niti ga prepisao na sebe, da ugovor nije važeći pa da moraš ganjati prijašnje vlasnike nisam imao blagog pojma :o
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju