Općenito > Propisi

dozvoljena snaga auta

<< < (5/11) > >>

marko_AeRoX:

--- Citat: 3alfa3 - 05 Siječanj, 2010, 02:26:29 ---Je, jer konjska snaga ne postoji kao sluzbena mjera. Samo kilovati

--- Kraj citata ---

tako je... kod nas je vec dugo SI sustav jedinica, samo puno ljudi nema pojma o tome... Konjska snaga se koristi jos samo kod brodskih motora, za ostala vozila vrijedi snaga u kW.

mrcina:
posljednja riječ u ovoj temi ide meni a to je da mladi vozač nesmije voziti jače vozilo od 74kw.
u zakonu nigdje nije spomenuta oznaka snage u ks/ps tako da osim maloprije spomenute cifre sve ostalo zanemarite.

u zakonu piše da mladi vozač na autocesti mora voziti 10km/h ispod ograničenja ali i to zanemarite jer na taj način možete više štetiti prometu nego doprinjeti sigurnosti.

ako vas policajac zaustavio a bili ste u takvom prekršaju i pustio vas je a poslije po njemu drvljem  i kamenjem može vas biti sram umjesto da slavite što ste ušparali lovu pa čak ako treba i njega pozvali na piče.

shegy:
u zakonu pise da mladi vozac smije upravljati osobnim automobilom do 74kw
ali zato smijes voziti vw trasnportera ali TERETNOG znaci kojem pise teretni u prometnoj preko 74kw

neka me ispravi netko ko 100% zna ako grijesim!!???

kolega vozi onog mercedesa sprintera 316 ili 216 ugl ima 16 zadnja dva broja i znam da ima preko 100kw
i policajci mu nikad nista a puno puta su ga hapsili  :toothy3:
regan je pod b

mrcina:
što regan je pod b- pojasni ovu tezu.

316/216 su u prometnoj zavedeni pod teretno vozilo.

shegy:
pa da kombi je teretni! ima naprijed 3 sjedala skinuta je pregrada i ubacen red sjedala i izbacen lim istavljena 2 stakla! samo prednja 2 (klizna bocna i s druge strane) i atestiran pod b kategoriju  ali je teretni (tj kak oni kazu poluteretni)
znaci normalno vozis sa b kat ali nije osobno vozilo nego teretno (skuplja je rega) ali ti smijes voziti jer nije osobno vozilo (nego teretno tj radno ili vozilo za neku namjenu)

mi u skoli imamo zastavin tamić naprijed 3 sjedala i ozada otvoreni sanduk i regan je pod b bez ikakvog problema!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju