Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: RX7 je ipak RX7...  (Posjeta: 12430 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
Odg: RX7 je ipak RX7...
« Odgovori #60 : 05 Siječanj, 2010, 19:04:58 »
stari mu mehanicar a on nezna sta je lambda sonda :icon_scratch:
moj stari je auto limar i bilo bi smjesno da neznam sta je prag rubnjak blatobran

nisam reko da nesmije pisat ni ti ni on ni ostaali ali brale pretjero je sa onih 200 ks :jerk:

Malo je  :toothy3:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline animatrix

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #61 : 05 Siječanj, 2010, 20:14:15 »
da rezimiramo, jel ova RX7-ica bila 2 ili vise rotor verzija? motor izgleda kao da je 2, a to je vec jako fino rastezanje snage :D
dalje, neke M5-ice, M6-ice sa kompresorima, nemaju veze sa RX7-icom, vece veze ima civic 2.0 XD, 1.9 TDI da ode na nekih 170+ ks bi trebao izmjenjati previse stvari da bi to bilo isplativo a to je giz lijepo objasnio.
da se vratimo na wankela, po mome misljenju to je motor buducnosti, meni je zao sto ga mazda ne koristi i u obiteljskim autima, je da vijek trajanja motora nije do koljena otto motoru, ali neka zato kompenziraju sa nizom cijenom motora, motor ima 3 pomicna dijela, 2 rotora i radilicu, nemas nikakvih izdataka osim ulja, tak da motor je gotovo maintenance free
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #62 : 05 Siječanj, 2010, 23:04:31 »
@Animatrix , kolike su trajnosti wankel masina?

Offline animatrix

• maxi forumaš
« Odgovori #63 : 06 Siječanj, 2010, 03:05:18 »
wankel donedavno zadnje generacije koji je isao u RX8 je ako se ne varam imao kakvih 100k km rok trajanja, tada slijedi generalka... ovi novi koji dolaze bi trebali biti bolji u svakom pogledu

Offline ProDriverGT(TGB)

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: R50X
  • MojSetup: Polini Sport
  • MojSpuh: Chrom
« Odgovori #64 : 06 Siječanj, 2010, 11:14:07 »
wankel donedavno zadnje generacije koji je isao u RX8 je ako se ne varam imao kakvih 100k km rok trajanja, tada slijedi generalka... ovi novi koji dolaze bi trebali biti bolji u svakom pogledu

I sad mi reci jel ta masina isplativa za neku limuzinu i obiteljski auto?Od staroga frend,radi puno km ima peticu bmw-a 4godine staru napravio je 450 000km,kaze da ga se nemoze rijesit,samo toci i vozi..a paznja prema autu nula,dvaput je natocio benzin umjesto dizela zabunom,ne upali ga malo prije voznje,nista nista..masina 3.0 dizel

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
  • Mjesto: Zaprešić
« Odgovori #65 : 06 Siječanj, 2010, 12:25:15 »
Pusti priče...
Wankel ko wankel je daleko bolji motor od svih do sad komercijalno dostupnih osim elektromotora ali je i po samom principu vrlo blizu istome.
Problem wankela je kontakt rotora sa statorskim dijelom jer je tu največe trenje ali i najmanja površina za držanje toliko potrebne kompresije.
To mu je zapravo i jedina prava mana koja če biti uskoro riješena dolaskom keramike u konstrukciju motora a tad bi wankel mogao postati itekako zanimljiv.
Nisu se svi rodili savrseni, neki nemaju sluha, neki se rode invalidi, neki slovenci.

Dežurni forumski Gargamel. :D
 Dobriša Cesarić u recesiji... "Gle malu plaću poslije kiše, platiš račune i nema je više"

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #66 : 06 Siječanj, 2010, 12:30:33 »
da mogu nabavio bih je odmah, trosi litar ulja na 1000 km, koliko sam cuo, ali ima par ljudi koji su rekli da su sa njom presli milsim 160 ili 180 k km, a da je jos isti motor, mozda ovisi to o samoj voznji... a i ljudi koji imaju wankel rekli su da je nebi nikada mijenjali, ima jedan lik, na brodu je, ali zena mu vozi rx8, svaki dan je uredno vidim kako se voza... znaci nema bas kvarova...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #67 : 06 Siječanj, 2010, 12:33:46 »
da mogu nabavio bih je odmah, trosi litar ulja na 1000 km, koliko sam cuo, ali ima par ljudi koji su rekli da su sa njom presli milsim 160 ili 180 k km, a da je jos isti motor, mozda ovisi to o samoj voznji... a i ljudi koji imaju wankel rekli su da je nebi nikada mijenjali, ima jedan lik, na brodu je, ali zena mu vozi rx8, svaki dan je uredno vidim kako se voza... znaci nema bas kvarova...

Kvar je samo jedan i to kad treba raditi generalku. Vjerujem ako se ne prelazi 5000 okretaja da će trajat puno više od 100000 km. Ali di ćeš ti 5000 kad joj je blizu 9 hiljada maximalna snaga  :happy3:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #68 : 06 Siječanj, 2010, 12:37:11 »
ja barem priznajem da bi kod mene cesto bila blizu brojke 9  :toothy12: :toothy12: :toothy12:

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
« Odgovori #69 : 06 Siječanj, 2010, 12:37:40 »
Ovaj renesis motor se i nije toliko pokazao kao prošla generacija u RX7ici iz čistog razloga što nije toliko prisutan na tržištu i nema toliko modifikacija za njega.

Recimo stari motor... Je, trošio je preko 1L na 1000km. Zato Mazda i ima dodatni rezervoar ulja u vozilu za ulje pa kad se potroši u autu, samo nadoliješ.
Novi troši malo manje... on je oko 1L na 1000km no kad pogledam iskoristivost tog motora... ostanem paf.

2 komore... Svaka 650ccm... dakle taj motor u jačoj verziji iz 1300ccm izvlači oko 230ks serijski. O čemu mi tu pričamo? To je oko 170+ks po litri obujma a vrti se manje od R-motora tj do 9000 okretaja. Daljnjim tuningom i prilagodbom na visoke okretaje taj motor ide na preko 200ks po litri obujma uz recimo 11000 rpm što je daleko manje naprezanje od bilo kojeg 4T motora jer wankel ne radi konverziju iz pravocrtnog u kružno več radi eliptočno u kružno te ima daleko manje gubitke.

Kao što sam rekao, jedina prava mana je trošenje materijala no i tome dolazi kraj.  :icon_thumright:
Nisu se svi rodili savrseni, neki nemaju sluha, neki se rode invalidi, neki slovenci.

Dobriša Cesarić u recesiji... "Gle malu plaću poslije kiše, platiš račune i nema je više"

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #70 : 06 Siječanj, 2010, 12:39:51 »
jedva cekam taj kraj... ona mi je preodlicno auto... jos staviti kakvog akrapa na nju  :toothy12:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #71 : 06 Siječanj, 2010, 13:01:45 »
ona mi je preodlicno auto...

Zenski, srednji i muski rod na hrpi. Grupnjak.  :icon_biggrin:

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
« Odgovori #72 : 06 Siječanj, 2010, 13:05:24 »
ROLF  :laughing7:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #73 : 06 Siječanj, 2010, 13:30:41 »
Zenski, srednji i muski rod na hrpi. Grupnjak.  :icon_biggrin:
Da Rx8 grupnjak hahah... tko zna sto bi u njemu bilo  :toothy12:

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #74 : 06 Siječanj, 2010, 14:50:39 »

Stvarno idu bolesno kad se turpijaju:

2 ista video linka si postao. ;)
« Zadnja izmjena: 06 Siječanj, 2010, 14:55:25 Giz »

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #75 : 06 Siječanj, 2010, 16:50:34 »
Dok svedu Wankel na savršenstvo će nestat nafte u svijetu  :dontknow:
« Zadnja izmjena: 06 Siječanj, 2010, 21:40:56 dhorvat »

Offline animatrix

• maxi forumaš
« Odgovori #76 : 06 Siječanj, 2010, 21:20:22 »
Wankel ce se koristiti i kad nestane nafte, postoje prototipovi rx8 i premacy-a mislim na vodik, snaga je upola manja, ali je u odnosu na otto motor daleko isplativija konverzija...

Offline ProDriverGT(TGB)

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: R50X
  • MojSetup: Polini Sport
  • MojSpuh: Chrom
« Odgovori #77 : 07 Siječanj, 2010, 00:09:33 »
Ma wankelove masine lete...ovaj video gore to doslovce pokazuje  :laughing3: :icon_biggrin:

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #78 : 07 Siječanj, 2010, 11:33:22 »
Ma wankelove masine lete...ovaj video gore to doslovce pokazuje  :laughing3: :icon_biggrin:

Hahahaa
Mislio sam na ovi video, sorry giz:

Offline Jandro

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
  • Moj Skuter: Nista
« Odgovori #79 : 10 Siječanj, 2010, 14:20:50 »
M5 je ipak M5..kad smo vec kod turba,G-power je nabacio 2 u bmw-ov V10 motor 507ks,i sad ima 730ks...kazu mogla bi snaga biti i puno veca,ali ovako je dugotrajnost motora gotovo kao i kod serijske masine,dok vjerovatno ova od rx7 traje ko high end cilindar  :)

U videu se vidi M6 ali je prica ista i za njega..

nekak to slabo ide za 730ks
..::4T Powaa::..