Tehnički kutak > Tuning skutera
OPRUGA KONTRASTA
To3cutter:
U cemu je fora kod tih opruga? Vidim da ih ima razlicitih tvrdoca i velicina. Sta se dobiva manjom/većom/tvrđom/mekšom oprugom? Htio sam danas kupiti bijelu Malossi oprugu ali mi je lik u trgovini rekao da mi to treba samo ako uzimam Multivar2000. Pa nisam kupio. Raskopavam masinu sutra pa sam htio i to promjeniti, ovako ce ostati stara opruga.
Jel zna ko kakvo tehnicko objasnjenje tih opruga?
SF2osk:
pa pruzaju veci otpor zatezanju remena kod brzi i jacih variomata..tak ja mislim
Mr J:
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=1196.0 -> tu pogledaj!
Uglavnom, tvrdja opruga = jace stisce remen u polutkama -> potrebna veca sila da bi se remen spustio do kraja, da bi skuter isao max brzo
dobra stvar = nema proklizavanja remena u polutkama, bolja medjuubrzanja, bolje skuter vuce uz brijeg...
tvrdje opruge se stavljaju na nesto jace skutere (one koji imaju kit)
ako ces i dalje voziti serijalu stavi malossi bijelu oprugu...
DUBrawa:
a koja tvrdoča bi bila bjela? o dali izgubim na ubrzanju ako stavim npr recimo najtvrđu oprugu na mog baotiasna :toothy12:
igor.sb:
--- Citat: DUBrawa - 04 Srpanj, 2007, 00:22:09 ---a koja tvrdoča bi bila bjela? o dali izgubim na ubrzanju ako stavim npr recimo najtvrđu oprugu na mog baotiasna :toothy12:
--- Kraj citata ---
bijeli je i meksi i tvrđi od seriskog, zavisi za koju masinu
tvrđi centralni bolje međuubrzanje (pa jel ne vidis da je josip to vec napisao), znaci ne gubis na ubrzanju
btw..mani se corava posla na tom baotianu, sad bi ti stavljao najtvrđi centralni...el postoji izbor uopće za njih ????
i da ga stavis popusio bi i na onakoj jadnoj krajnoj, uz maksimalno trosenje remena
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju