Tehnički kutak > Tuning skutera
feder kurble-piaggio???
vanjossi:
ja sam se posluzio ravnim šarafcigerom,znaci namjestis feder na blok i uzmes polumjesec i tamo gdje treba sjest feder na njega stavis ravni šrafciger i pritisnesi vrtis polumjesec koliko ide, onda sa šarafcigerom napravis polugu na polumjesec pazeci da feder nije izasao iz lezista, zaokrenes opet polumjesec i trebalo bi lec, i ako ti legne moras paziti da ti ne izleti dok ne stavis seger na strani kurble..manje od minutu posla ako imas nekog da ti pomogne..tesko je za objasnit :toothy11:
Miki-speedy:
--- Citat: vanjossi - 19 Prosinac, 2009, 20:13:31 ---ja sam se posluzio ravnim šarafcigerom,znaci namjestis feder na blok i uzmes polumjesec i tamo gdje treba sjest feder na njega stavis ravni šrafciger i pritisnesi vrtis polumjesec koliko ide, onda sa šarafcigerom napravis polugu na polumjesec pazeci da feder nije izasao iz lezista, zaokrenes opet polumjesec i trebalo bi lec, i ako ti legne moras paziti da ti ne izleti dok ne stavis seger na strani kurble..manje od minutu posla ako imas nekog da ti pomogne..tesko je za objasnit :toothy11:
--- Kraj citata ---
Znaci sarafcigerom pomjeramo polumijesec na koji je nategnuta opruga a pomocnik drzi oprugu da ne iskoci na onom lezistu? ;D
vanjossi:
tako je :icon_thumright:
ja sam se ispraksirao pa mogu i sam, al prvi put sam je samo bacio u garazu :laughing3:
zolaSR:
--- Citat: rrunerr - 18 Prosinac, 2009, 21:10:19 ---Ako imas gripcange/feder klijesta, kako ih ko vec zove, stavi onaj dio federa koji ide na poklopac na mjesto, klijestima uhvati ovaj dio sto se kaci na polumj. vrti i drzi stisnuto prema dole(prema pokl.) - feder se nesmije 'popeti' preko onog dijela poklopca do kog nalijeze polumj. Bitno je da klijesta cvrsto drze feder. Kada si ga dovoljno okrenuo, spustis polumjesec i otkacis klijesta. Meni tako uspjelo, ak netko zna bolje... Il se baci u konstrukciju neke sprave za to... :toothy9:
--- Kraj citata ---
najlaksi i najuspjesniji nacin .. :icon_thumright:
Miki-speedy:
nemaa sanse,sa dedom sam pokusavao i on se bas razumijem u tako te stvari al ne ide :sad3:
Jel se vama pocne da uvija opruga,isto kao da hoce da iskoci :icon_scratch:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju