Općenito > Propisi

kupovina rame u inozemstvu????

<< < (4/4)

Trinad:

--- Citat: mrcina - 08 Siječanj, 2010, 13:05:35 ---za ramu neide to tako trinidad.
uz ramu ide prometna i knjižica vozila te je to dio koji mora proč kroz carinu.

--- Kraj citata ---

Bio sam pred dosta godina pitati nešto slično u MUP za auto i nitko mi nije rekao za knjižicu i prometnu a ne znam i zašto bi  :dontknow:
Ne znam zbog čega je potrebna prometna kada je riječ o dijelovima. Potreban je jedino račun da imaš dokaz da nije ukradeno.
U dućanu kada kupiš novu ramu sigurno ne dobiješ prometnu vozila :zubo:
Bitno je da ti imaš papire od svoga motora a ovo grugo ne igra ništa.
Cariniti se mora, šta je tu je. Ako je s druge strane riječ o skuteru, na carini pokažeš ramu, račun sa otpada i vozi dalje, to je uobičajena praksa i za aute i motore. Sada po novome mislim da je 150€ granica za carinjenje. Prije je bilo oko 75€.

mrcina:
svaka rama ima na sebi svoj broj šasije i kad uvoziš trebaš uraditi kompletnu proceduru uvoza.

kad kupuješ rabljenu ramu ovdje onda idu knjižica vozila i prometna sa ramom zbog broja šasije .
kad kupuješ ramu novu ovdje isti ti je vrag kao da kupuješ novi motor zbog broja šasije.
--- Citat: Trinad - 10 Siječanj, 2010, 15:49:14 ---Bio sam pred dosta godina pitati nešto slično u MUP za auto i nitko mi nije rekao za knjižicu i prometnu a ne znam i zašto bi  :dontknow:
Ne znam zbog čega je potrebna prometna kada je riječ o dijelovima. Potreban je jedino račun da imaš dokaz da nije ukradeno.
U dućanu kada kupiš novu ramu sigurno ne dobiješ prometnu vozila :zubo:
Bitno je da ti imaš papire od svoga motora a ovo grugo ne igra ništa.
Cariniti se mora, šta je tu je. Ako je s druge strane riječ o skuteru, na carini pokažeš ramu, račun sa otpada i vozi dalje, to je uobičajena praksa i za aute i motore. Sada po novome mislim da je 150€ granica za carinjenje. Prije je bilo oko 75€.

--- Kraj citata ---

bubnuo si i ostao  sa cenzurom.

ne bubaj gluposti jer neznaš što govoriš.

ovo što si rekao  je totalna dezinformacija.

školjka auta je rezervni dio ali koji je bitan i na koji se štampa broj šasije te stoga ne mlati bezveze.

Trinad:
 :icon_thumright:

Trinad:

--- Citat: mrcina - 10 Siječanj, 2010, 21:53:19 ---svaka rama ima na sebi svoj broj šasije i kad uvoziš trebaš uraditi kompletnu proceduru uvoza.
kad kupuješ rabljenu ramu ovdje onda idu knjižica vozila i prometna sa ramom zbog broja šasije .
kad kupuješ ramu novu ovdje isti ti je vrag kao da kupuješ novi motor zbog broja šasije.

--- Kraj citata ---
Imaš pravo mrcina, da, moja greška :toothy11: . Bio danas nešto u MUP-u i baš čitam na oglasnoj ploči da je potrebno obvezno uraditi carinsku deklaraciju pri uvozu.

mrcina:
eto vidiš ipak sam bio u pravu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju