U cemu je fora kod tih opruga? Vidim da ih ima razlicitih tvrdoca i velicina. Sta se dobiva manjom/većom/tvrđom/mekšom oprugom? Htio sam danas kupiti bijelu Malossi oprugu ali mi je lik u trgovini rekao da mi to treba samo ako uzimam Multivar2000. Pa nisam kupio. Raskopavam masinu sutra pa sam htio i to promjeniti, ovako ce ostati stara opruga.
Jel zna ko kakvo tehnicko objasnjenje tih opruga?
Bjela, pa zuta pa crvena ja mislim da idu kod malosija po tvrdoci. Bjela je najmeksa. A dobijes da treba vise pritiska da se remenice (ono izmedju cega remen stoji kod kvacila) rasire, i propuste remen da padne dolje. Naravno, remen pada na remenicama kako se dize na variomatu i to rezultira povecanjem brzine.
E sada, ja ti neznam, ali
mislim da,
ako ti je sve standardno da ce ti se motor vise vrtiti i polakse ce remen padati tj rasti sa tvrdjom sustom sto ce rezultirati mozda nekakvim ubrzanjem ali kasnije ce se jako vrtiti i jako sporo ubrzavati (tj, ni nece vise ubrzavati jer ce doci do kraja...) i
izgubiti ces na maksimalnoj brzini to je sigurno.
Mislim da bi trebalo vise snage koja pokrece variomat (znaci cilindar i sve to skupa
) za jako tvrde suste, i naravno neki sportski variomat sa povecanim performansama nebi bio los.
Nisu mi jos skroz jasne te kombinacije rulina i velikih opruga, ali mislim da teze ruline brze sire variomat, naravno ako se on dovoljno brzo vrti sa tim rulinama. Ima stvarno puno kombinacija
Mislim da bolje performanse neces dobiti niti sa jednom sustom osim sa tom koju imas sada, sa standardnom. Ja sam jako puno vremena izgubio mjenjajuci sve te suste i na kraju k**ra*.