Tehnički kutak > Tuning skutera

Neravnomjerno trosenje diska - moguci razlozi?

(1/5) > >>

SlowRider:
Zanima me koji su moguci razlozi da se disk neravnomjerno trosi? Kada predjem prstom pun je neravnina, a ima oko 10 000km sto je malo km za tako lose stanje, a njegova debljina je jos dosta iznad propisanog minimuma. I kada se stave nove plocice na takav disk, to uopce ne koci (razumijem potrebnu razradu), dosta vremena i km koci sa 20-30% povrsine plocica. Nisam htio mjenjati, iako imam nov disk sa strane, pa sam nekoliko puta prilagodjavao plocice prema disku, ali to je na kraju ispao fus odnosno ne daje prave rezultate i prednja guma je "jaca" nego kocnica, tako da nema sanse da zablokira kotac ili da proklize guma na dobroj podlozi.

Rubovi diska su manje potroseni nego sredina  ???

dino_sk:
mozda si imao neke plocice koje su bile totalna katastrofa i one i unakazile disk , pa sad kad stavis nove bolje nemozes to popravit s njima , po mome jedino rjesenje novi disk i nove plocice  :icon_thumright: ili das tokarit taj disk da ti poravna

te-te-ac:
neisplati se poravnavat disk.. vozi tak i to je to..

ja sam mislio svoj poravnavat pa mi tokar reko da se neisplati to radit.. opet ce doc do toga ako je doslo i kad je bio nov..  ::) :dontknow:

dok koči teraj..

aprilia area 51:
kak eimas plocice ??

ako imas malossi ili tako neke skini to...moj frend je imo malossi plocice i poderale su mu cjeli disk...one su prejake za obicni disk...

Iwo SR Tuono:
meni je zadnji disk takav, pun je neravnina al neznam od čega,sve koči i sve ok al eto...

kao što kaže tetejac dok koči teraj  :toothy9: :toothy3:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju