Tehnički kutak > Napravi sam
poliranje
benelli:
kao što vidim večinu forumaša muči to poliranje i nabava plave krede ......... kao što je i mene mučilo to do prije nekih dva mjeseca,pa ču ja objasnit jedan jednostavan postupak za koji je potrebno: 1.volja
2.vodobrusni papir(od 220 do 2000)
3.polir pasta (obicna za metale polirat)
4.pamučna krpa
dio koji mislite polirat u ovom slučaju je to pumpa vode minareli skinete sa skutera,ljepo treba oprat i odmastit, nakon toga ako je površina ofarbana onda to jednostavno ošmirglate ili kupite desol pa skinete farbu,ali pošto u ovom slučaju pumpa nije pofarbana onda nakon što smo dobro oprali i odmastili površinu,krečemo sa šmirglanjem, počinjemo sa vodobrusnim od 220 i šmirglamo na vodu sve dok površina ne dođe glatka i bez rupa.onda uzimam 360 i tako postepeno 400,500,800,na 1000 se več počinje vidit sjaj i onda idemo dalje sve do 2000.ja sam poceo sa 220,360,500,1000,2000 jer nisam imao pri ruci ove druge jedino je problem što sam dosta trebao šmirglat sa 1000 i 2000 a da sam išo postepeno to bi vjerojatno krače trajalo.
evo slika nakon završetka brušenja sa 1000 to je ovako izgledalo
kada završimo sa brušenjem onda uzmemo pamučnu krpu, stavimo paste gore i trljamo po površini sve dok krpa ne pocrni.
tako poliramo sa pastom dok ne vidimo da krpa ostaje ajmo reč čista tj ne crni više.
nakon toga uzmemo čistu krpu i njom trljamo bez paste jedno vrijeme...........
to bi trebao bit konačni rezultat nakon poliranja :icon_thumright:
slika paste koju sam koristio
još da kažem koliko je trajao taj postupak poliranja,za ovu pumpu mi je trebalo 4 sata i mogu vam rec da sam zadovoljan uloženo dobiveno
stej tjuned :headbang:
interceptor:
odlično odrađeno....jesi to radio ručno ili strojno ?! mogao bi počet naplaćivati poliranje :toothy10:
benelli:
--- Citat: interceptor - 02 Prosinac, 2009, 12:46:08 ---odlično odrađeno....jesi to radio ručno ili strojno ?! mogao bi počet naplaćivati poliranje :toothy10:
--- Kraj citata ---
sve ručno bez bušilice i popratne opreme,samo polir pasta tj to mljeko,vodobrusni i pamučna krpa
a šta se tiče naplačivanja polirnja :frajer:
gumy:
s obzirom da si samo rukom radio super je ispalo! ako neko želi malo više se baciti u poliranje, trebalo bi nabaviti bijaks električni(od200kn pa nadalje), i kupe se nastavci za poliranje (vate - 20ak kn par komada) i s time se puno bolje da ispolirati i kraće traje nego ribanje rukom!
evo kako ispadne kad se s vatom to finišira.
benelli:
--- Citat: gumy - 02 Prosinac, 2009, 12:57:34 ---s obzirom da si samo rukom radio super je ispalo! ako neko želi malo više se baciti u poliranje, trebalo bi nabaviti bijaks električni(od200kn pa nadalje), i kupe se nastavci za poliranje (vate - 20ak kn par komada) i s time se puno bolje da ispolirati i kraće traje nego ribanje rukom!
evo kako ispadne kad se s vatom to finišira.
--- Kraj citata ---
dobro ovo moje isto puno ljepše izgleda uživo jer nemam bas neku kameru na mobu
ali i ovo tvoje je extra došlo,ma imam ja to za polirat,tj nastavke za bušilicu,plavu kredu,onda onu bjelu imam dosta nastavaka i tri vrste krede,ali ovo sam samo vodobrusni,pasta obična i krpa pamučna
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju