Tehnički kutak > Tuning skutera

Ventilator ispred ili iza kilera?

<< < (4/8) > >>

Pupo:

--- Citat: dhorvat - 01 Prosinac, 2009, 08:47:34 ---To znači da kad se upali ventilator dok stojim i nakon toga kad krenem i vozim se 70-80 km/h će temperatura past taj čas  :drunken_smilie:

--- Kraj citata ---

Ma da, čim se okrene jedanput vent, odma pada temperatura!  :icon_biggrin:

@ivanm  Neki auti imaju ispred kilera vent, mislim da sam vidio jednog peugeota kako voza bez prednje mreže i da se vidio vent ispred!

dhorvat:
E, samo još jedno pitanje  :toothy3:

Kako će taj ventilator izdražati kišu ili pranje sa minivašom?  :icon_scratch:

Pupo:

--- Citat: dhorvat - 01 Prosinac, 2009, 18:33:15 ---E, samo još jedno pitanje  :toothy3:

Kako će taj ventilator izdražati kišu ili pranje sa minivašom?  :icon_scratch:

--- Kraj citata ---

Vidjet ćeš gad ga staviš! :D Kišu vjerojatno jer neće bit drito izložen al minivaš sumnjam ak nepaziš šta radiš, vjerujem da ni original nebi izdržo!

J.U.R.C.A:
Horvat javi se na PM imam hladnjak za killer za donirati za tebe!!!

uglavnom da rjesimo misterij!

Killer ide uvijek iza hladnjaka!

zasto?

vecinski dio vode se hladi na prednjem djelu killera jer je najveci dotok svjezeg zraka.
u slucaju da je ventilator na prednjem djelu killera onda pokriva veliku vecinu hladnjaka i u slucaju kada se ne vrti zrak ima veliki otpor udarajuci u nepokretna krilca!

Giz:

--- Citat: dhorvat - 30 Studeni, 2009, 16:12:47 ---Po meni iza jer kad je napred i ugašen, smeta zraku da dođe do kilera na tom mjestu gdje je on.  :happy3:

Netko kaže da kad je iza i upaljen da se kosi otporu strujanja zraka sprijeda. Ali ionako kad se voziš ventilator nema neku preveliku svrhu kad zrak struja kroz kiler jače nego zrak iz ventilatora. Ventilator po meni služi svrsi kad motor na mjestu dugo radi po ljeti (semafori...) pa se zagrije.  :laughing7:

--- Kraj citata ---

Točno i jedino ispravno.  :icon_thumright:

Zrak uđe, prenese toplinu na sebe i dalje te tak boli kifla kam ide... Pa čak i ako ide u Disneyland.  :laughing7:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju