Tehnički kutak > Napravi sam
Olaksavanje kvacila - CPI, Luna, Keeway i ekipa
radomir.g:
Pa i nije bas tako.. Evo bas drugu na nekom kinezu malo sredili kvacilo (ne bas ovako brutalno kao na slici) i stavili najtvrdje Stage 6 federe za 107 kvacilo i motor sa Next R-om sasvim pristojno trzne na startu i lepo krece..
PanTheR_oo7:
I sta sad???
Vrijedi li se nastaviti zajebat s time??? Zar je busenje uopce potrebno? Zar se ne moze sve to popraviti tvrdjim oprugicama?
luna500rr:
--- Citat: PanTheR_oo7 - 12 Siječanj, 2010, 05:34:40 ---I sta sad???
Vrijedi li se nastaviti zajebat s time??? Zar je busenje uopce potrebno? Zar se ne moze sve to popraviti tvrdjim oprugicama?
--- Kraj citata ---
Tvrdje oprugice se mogu kupiti samo u setu za 180-200kn, novo luna kvacilo s polutkama i federima je 250kn u servisu, pa ti gledaj koliko je to kvacilo kvalitetno i isplati li se davati tu lovu za nesto takvo...
Ova fora je lagana, efekt je cak i bolji jer je kvacilo lakse na kraju za 125g i motor starta bolje!
Glupo je kupovati federe, kad se za jos 100kn vise moze kupiti kvacilo i zvono :hello:
Jankkec:
Mislim da je olaksavanje puno bolje rjesenje jer olaksavanjem se smanjuje tromost okretnih djelova, a samim time motor dobiva na eksplozivnosti. Ja sam za to da se i samo zvono olakša, jedino kaj bi poslje sve trebalo ponovo balansirati.
A ovaj efekt proklizavanja se da popraviti sa boljom smjesom lamela. U tom slucaju ce biti bolje trenje ali ce se i brze trositi kuplung
luna500rr:
Zvono je najbolje ne dirati, bas zbog balansa, kvacilo je lako olaksati jer su utezi indenticni, pa ako ih busimo na istim mjestima i istim borerom, nista nece izaci iz balansa :icon_thumright:
Jedina mana ovakvom kvacilu su premekane ferode, lako se trose, zna li netko kako se mogu zamjeniti stare ferode novima?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju