Tehnički kutak > Napravi sam
mjerenje squisha
veka84sb:
--- Citat: ivanm - 01 Prosinac, 2009, 07:56:25 ---squish se smanjuje da bi se dobio moment na nižim okretajima...
--- Kraj citata ---
Koji ce ti vrag moment na nizim okretajima, jer skuter se koristi samo na odredjenom broju okretaja ,a to je od hvatanja kvacila(ovisno o jacini oprugica) do max okretaja kroz ubrzanje.
Ako se ista hoce postici treba se skoncentrirati na povecanje okretaja na 2T i ispravne tajminge kojii odgovaraju auspuhu , smanjivanje squsha ima jak utjecaj ako je starija termogrupa jer bolje drzi kompresiju (klip se vise dize do dijela cilindra koji nije bio prethodno koristen). Velika kompresija moze uzrokovati unistenje i ostecenje masine i kraci vijek trajanja... Ako se ciljano ide na visoke okretaje ne pretjerivati sa smanjenjem squisha! Sqush od 0,8 je ok i za 10.000rpm ,mislim da je doljnja granica nesta oko 0,6 . Tvornicki squish je dosta previsok jer se na taj nacin smanji mogucnost da se masina pokvari prije garantrnog roka ,a ovisno o koristenom ulju se povecava i talog na klipu koji jos dodatno smanjije squish. Isto tako radi tolerancija u proizvodnji dijelova tvorinicki squish je povecan za max toleranciju djielova.
Ceky:
ja kod mjerenja squisha neskidam glavu dolje... skinem svjecicu, uzmem zicu za lepljenje savinem za polumjer klipa gurnem do ruba cilindra i to je to...
sve ovisi kako ko radi... ;D
pomicanjem squisha zapravo povecavamo/smanjujemo veliku kompresiju! :icon_thumright:
dhorvat:
--- Citat: Ceky - 01 Prosinac, 2009, 12:37:01 ---ja kod mjerenja squisha neskidam glavu dolje... skinem svjecicu, uzmem zicu za lepljenje savinem za polumjer klipa gurnem do ruba cilindra i to je to...
sve ovisi kako ko radi... ;D
pomicanjem squisha zapravo povecavamo/smanjujemo veliku kompresiju! :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Ja sam probao kroz otvor ispuha i skoro sam uspio ::)
gokiSP:
???
luna500rr:
--- Citat: dhorvat - 01 Prosinac, 2009, 12:40:47 ---Ja sam probao kroz otvor ispuha i skoro sam uspio ::)
--- Kraj citata ---
Valjda si digo tajminge i prosirio ispuh do glave cil :toothy12:
ili ti je premali klip, pa provuces zicu kroz kariku ;D
Sala...
Najlakse je zicu svinuti na L i utrati kroz rupu od svjecice, zavrtit krug-dva-tri i voila :headbang:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju