Tehnički kutak > Tuning skutera
Kompresija??!! I nesto veoma cudno ?!
3alfa3:
Da li je instrument kojim je mjereno zaserafljen u glavu motora duboko kao sto je i svjecica? Jer ako nije, to je razlog male izmjerene kompresije.
Mjeri se sa full otvorenim gasom i to dok je motor hladan.
Rossi:
rijesio sam problem kompresije ...glava cilindra na jedom mjestu je bila napukla i kad se zakurbla kad sam stavio prst jednostavno izbija zrak tu ...ne pitajte me kako je napukla i sto ? ! jer neznam ni sam ..taj dio motora nije dosad nikad diran...danas sam sve rastavio cilindar ,skino klip....klip je u extra stanju,,stublina isto ...malo propuho kompresorom ..stavio drugu glavu i motor sad ide sa dvoje 90 ...nekih 150 kila opterecenja .....ja kad sam sam ide 95 .....to je maksimala ....rolne su 4.5 na njemu ..sad mu je i start dosta bolji i bolje dosta vuce i sve .....samo jos nesto kad stojim na mjestu i pritisnem zadnju kocnicu trese se ??? jesul to preslabe opruge ili pretvrde na kvacilu ?? stim da su vec bile zelene polini pa zute pa sad su plave ...jos saom imaju tvrdje crne ali mi nema logike da trebaju tvrdje od plavi ???!! :icon_scratch: :help:
3alfa3:
--- Citat: Rossi - 19 Lipanj, 2007, 17:22:06 ---...kad stojim na mjestu i pritisnem zadnju kocnicu trese se ???
--- Kraj citata ---
Normalna pojava. Kao sto je normalna i da ako stisnes samo prednju, vibracije budu manje jer vilica preuzme to na sebe.
Rossi:
ok thx :) eto sad sam u moze se reci rijesio sve problemcice kod svog runnera :) hehe thx svima koji su mi pomogli :)))) :toothy10: :toothy10: :hello:
Dino:
--- Citat: Rossi - 19 Lipanj, 2007, 17:22:06 ---rijesio sam problem kompresije ...glava cilindra na jedom mjestu je bila napukla i kad se zakurbla kad sam stavio prst jednostavno izbija zrak tu ...ne pitajte me kako je napukla i sto ? ! jer neznam ni sam ..taj dio motora nije dosad nikad diran...danas sam sve rastavio cilindar ,skino klip....klip je u extra stanju,,stublina isto ...malo propuho kompresorom ..stavio drugu glavu i motor sad ide sa dvoje 90 ...nekih 150 kila opterecenja .....ja kad sam sam ide 95 .....to je maksimala ....rolne su 4.5 na njemu ..sad mu je i start dosta bolji i bolje dosta vuce i sve .....samo jos nesto kad stojim na mjestu i pritisnem zadnju kocnicu trese se ??? jesul to preslabe opruge ili pretvrde na kvacilu ?? stim da su vec bile zelene polini pa zute pa sad su plave ...jos saom imaju tvrdje crne ali mi nema logike da trebaju tvrdje od plavi ???!! :icon_scratch: :help:
--- Kraj citata ---
Koliko ti je km skuter proša i što si radia s njim kad ti je glava napukla :dontknow: :icon_scratch:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju