Općenito > Generalno o skuterima

Fabrizi 210ccm za sp-a

<< < (6/6)

J.U.R.C.A:
jos neznam!
trenutno je jedan gotov za testni skuter! cekam samo da uhvatim vremena pa da namontiramo to dobrovoljcu !

htio bih to na zipa svog staviti ali nazalost sam ogranicen pravilnikom od samo 180 ccm  :angry7:

GhostRider:
evo me  :icon_biggrin:

steeef:

ako bi se koristila 55 mm radilica od bgma onda je kubikaza sljedeca

na 68 mm klip  200 kubika
na 70 mm klip  211 kubika

znači na 54mm radilicu i 68mm klipu to bi bilo oko 196 kubika..
jel bi to bilo za svakodnevnu uporabu i kolko bi se dalo izvuć snage naspram strokera s 54mm radilicom i standard klipom i cilindrom?

dino_180:

--- Citat: J.U.R.C.A - 02 Prosinac, 2009, 14:28:36 ---jos neznam!
trenutno je jedan gotov za testni skuter! cekam samo da uhvatim vremena pa da namontiramo to dobrovoljcu !

htio bih to na zipa svog staviti ali nazalost sam ogranicen pravilnikom od samo 180 ccm  :angry7:

--- Kraj citata ---
jurca ja sam taj dobrovoljac ako te interesira.ja mislim da ovo šta ti slažeš da če biti trajno ako se normalno vozi i dobro ulje.bit če to prava stvar!

SRAD:

--- Citat: J.U.R.C.A - 02 Prosinac, 2009, 14:05:07 ---da samo sam cekao da netko stavi tu sliku. inace adapter se mora koristiti za taj kit(a na taj isti adapter moze ici i od rotax masine cilindar pa dodes na isto! ako me razumijete!

uglavnom ovaj cilindar ima jako puno prednosti u odnosu  na "klasicni skuteraski" koji koristi usis preko kartera(bloka motora)

--- Kraj citata ---

Jurca inače motori koji imaju usis na cilindru često imaju karakteristiku razvijanja veće snage na nižim okretajima i najviše se koriste kod enduro i cross motora.
Kod usisavanja smjese su jednim dijelom malo zakinuti naspram motorima sa usisom na karteru zato jer u početnoj fazi usisavanja gornji dio klipa kada ide iz dmt prema gore ne dozvoljava smjesi da potpuno prolazi kroz glavni(največi) usisni kanal na cilindru, ali to pospješuju prozori ili otvor na usisnoj strani klipa.

Mašine sa usisom na karteru su najpogodnije za motore koji se konstantno voze u visokim okretajima gdje je bitna maksimalna snaga(GP 125, 250) a usisavanje smjese je regulirano isključivo razlikom tlakova u karteru i nema nikakve fizičke zapreke unutar usisnog kučišta.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju