Tehnički kutak > Tuning skutera

Karburator "LEADER" (mjesavina benge i 2T)

<< < (5/10) > >>

Jet Force:
Cok sad neradi jer motor tesko pali kad je hladan ali kad se ugrije motor dobro radi i ne trokira zrak na 2 kruga.  Kad zavrnem onaj vijak dali to znaci vise ili manje zraka??? Gornji dio coka radi dobro ali dole iglica nepomjera se. A gore onaj dio se grije i treba da ugrije zivu ,ona se rasiri i pomjeri iglicu. Ima jedan feder u coku i nisam siguran gdje taj feder treba da bude zato sam zamolio nekoga da mi napise redoslijed komponenti coka ovog na keewayu ali niko mi nije napisao do sada. Njemu jesu teski valjci i zbog toga ima veliku rupu u ubrzanju ali nije to opet to. dali moze zbog remena da izgubi snagu??? ovaj je poprilicno star??

PanTheR_oo7:

--- Citat: mario_f15 - 10 Siječanj, 2010, 02:56:37 ---ako je smjesa dobra....
i motor dobro ide
ne guši se...
zasto dirat karb?...

igla ti je to sto ide na sajlu gasa...
ona se podesava pomocu dizanja i spustanja igle
ima jedan zeger i njega skines i stavis na zub koji oces....

--- Kraj citata ---

na keeway-u  (barem na mojoj serijali)  nema zubića, nego je matica, pa se zavrce / odvrce

PanTheR_oo7:

--- Citat: Jet Force - 11 Siječanj, 2010, 01:45:41 ---Njemu jesu teski valjci i zbog toga ima veliku rupu u ubrzanju ali nije to opet to. dali moze zbog remena da izgubi snagu??? ovaj je poprilicno star??

--- Kraj citata ---

Koliko si preso KM sa tim ser remenom?
Ako imas vise od 4-5 hiljada mogo bi ga vec mjenjati, jer su prilicno losi. Kad budes kupovo novi remen trazi 804 x 17,5  ovaj je malo siri i duzi od serijskog, a onda ce se i remen penjati do vrha variomata, sto znaci malo bolji start, i veca krajnja brzina.

Jet Force:
hvala ti na ovom korisnom savjetu. jbg presao sam mozda i vise od 5000km. De mi reci jesi ti ikako rastavljao cok?? i kako je kod tebe podesena igla od karba ,a znas li kako je fabricki???

Jet Force:
Iko da mi odgovori na ovo pitanje iznad??
I pitanje za pantera ,koje su ti boje oni federi na kvacilu?? i koja centralna??  :toothy12: :toothy12: :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju