Općenito > Generalno o skuterima
Zaštita skutera od kradljivaca
vktr:
zbilja je ugradnja 400 kn ali samo zato da ni ne pomišljaš na to jer je relativno jednostavno spojit, taj za 400 mislim da nije neki spas protiv kradljivaca
OvErLoAd:
--- Citat: dhorvat - 20 Siječanj, 2010, 19:44:34 ---Ma alarm je zakon. C-mod ili ništa :icon_thumright:
Pusti ti ove zaštite na rupicama diska. To može samo štetu donest, a ne korist. Jer poznavajući prirodu ljudi, svaka druga budala sjedne na motor dok stoji negdje na parkingu. A nek pomakne motor malo žustrije u neku stranu i potrga ti ili popiga kaliper ili nekaj drugo dolje. Ili nedaj Bože da kreneš s motorom a da zaboraviš to skinut :happy3:
--- Kraj citata ---
Ma neće se ništa potrgat ni popigat, ja sam 2 put (i lopov 1 put) zaboravio skinut i krenuo pa niš nije bilo, samo je neugodan osjećaj kad te nešto naglo zakoči :laughing6:
Mislim da je to odlična zaštita protiv onih koji kradu na način da upale na licu mjesta. Meni je lopov razvalio bravu i vjerojatno ga već i upalio i disk blokada ga je iznenadila, znači cca 300kn (kolko sam je platio prije 10 godina) mi je spasilo skuter.
Po meni najbolja kombinacija lanac-disk lock-alarm, ali kako je netko već rekao, ako ti je suđeno, suđeno ti je...
ForRace3:
Evo i ja bi se ukljucio u temu, jer se ima svasta za reci ovdje...
ja isto mislim da vise nema debila koji ce ti skidat samo dijelove, nego ce utrpat skuter/ motor u kombi, i rastavljanje doma.....
A iskreno ja da imam viska vremena, i da mi je dosadno, parkirao bi motor (naravno neki malo bolji, ne kineza) na sred trga il negdje gdje je vidljivo, sjeo iza nekog prozora i ceko da neko proba ukrast motor sisao bi dole i ubio boga u njemu ;)
Btw sta vi preporucate za alarm, ja imam GILERU RUNNER 70, i naravno kao svaki ljubitelj motora nikad nije dalje od mene nego 10-ak metara...uvijek ju gledam kad idem negdje..sad sta je najbolje?
Dal bi se moglo isfurat nesto tipa (mozda malo pretjerujem) neki mali odasiljac sakrit ga na tajno mjesto i ukljucit ga u slucaju da ti neko mazne skuter???
I sta je na kraju po vama najbolje, osim onog kurca sto se stavi na disk..to mi je katastrofa....(sluzi samo da samo sebe zavaras)....
zvons7:
Kao što je već napisano najbolja je kombinacija alarma, disc lock-a i sajle. A što se tiče praćenja to ti je dosta skupa varijanta, ali postoje ovi novi alarmi sa daljincima na kojima možeš pratit stanje motora( da li je upaljen alarm, motor, da li alarm tuli...) i na kojima imaš zvučno upozorenje
vktr:
za oko 1500-2000 imaš gps praćenje
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju