Pajdo moj, Satelite Lock, kao što pošta ima! Jedino što je preskupo. A da se probaš dogovorit s portirom il nekim pa da parkiraš blizu porte il na nekom sličnom mjestu, ipak je skuter lakše uparkirat negdje nego auto.
Iako sve ovisi o sredini u kojoj si, recimo frend u Vž neključa Giant-a nikada, ostao je jednom par dana na parkiralištu nekom, nitko nije ni pipnio. Dok fredn iz Osijeka kaže da mažnjavaju nenormalno bicikle/skutere.
Mislim da je lančina dobitna kombinacija, a disc lock, ako ti neko gurne ili se sam zezneš bude belaja.
Onaj lanac i lokot iz prvog posta ja ne bi koristio ni za poljski WC da ga imam.
Ovo mi je puno sigurnije:
http://www.jayscycles.com/ali%20baba%20u-lock.jpg
Ja koristim ovakva 3 za bicikl, i maznuli su mi samo sic.
Te oklopljene sajle su qur**, kao oklopljena a unutra 2-3 parice sajle. Bolje kupim običnu sajlu prst debelu i gotovo, ako će netko ukrast, ukrast će, ako neće, neće. Inače kad gledam kako ekipa ključa bicikle, plače mi se. Imaju sajlu srolanu ispod sica, samo otkači jedan kraj i za felgu. Mjesto da zaključa kroz ramu, točkove i za postolje, nula. Ovi što samo za točak, sajlu zapleteš u žbice i možeš se vozat sa tuđim "zaključanim" biciklom.