Tehnički kutak > Tuning 4T skutera
Svinuta zadnja remenica
Infernus:
Ovak, buduci da trenutno nema remena na skuteru (baotian rocky 50), mogu rukom zavrtit zadnju remenicu / polutke ili kak god se to vec strucnim nazivom zove xD, i odvrti se dosta krugova prije nego stane.
E sad, dok se vrti vidi se da je ona koja ide sim-tam (ona koje ide prema zvonu) malo svinuta i onak se okrece da je nekad malo blize a nekad malo dalje od ove fixne. To nije samo zmazanoca i opticka varka, to je tak kak sam napisal.
Dal je to stetno za skuter i kak utjece na ponasanje u voznji ak se to koristi normalno, ko da nis nije?
Kaj se moze dogodit ak se normalno vozim s tim?
Ak je jako stetno, di ima toga novoga za kupit? Ovi u V.Gorici di imaju puno skladiste kutija s skuterima oce 400 kn za cijeli taj komad a to mi je previse djelova i previse para (ak treba samo taj svinuti zamjenit)
thx unapred ;)
3alfa3:
Ovisi koliko je savinuta.
Ako trese u voznji i ako remeni pucaju, onda svakako trebas drugu. Ali ako ne osjetis (neuobicajene) vibracije i remjenje se ne trosi nepravilno, onda vozi
tr_franjo:
imam ti ja drugu za 50 kn ak hoces...
3alfa3:
--- Citat: tr_franjo - 15 Listopad, 2009, 17:55:55 ---imam ti ja drugu za 50 kn ak hoces...
--- Kraj citata ---
Eto....
Ja nebi dalje razmisljao obzirom da je cijena smijesna
Infernus:
oko 1 mm je najveca razlika... onak da se moze vidjeti al nije prestrasno.
prvi i jedini remen mi je trajao 5600 km, njegov kraj nije bilo puknuce nego su se neki od onih zuba jednostavno odljepili i otpali sa one trake s vanjske strane remena. to je uzrokovalo vibracije zadnjih 150 km remenovog zivota (prema kraju sve jace vibracije).
remen nisam jos promjenio (imam ga al ga nisam stavio) pa ne znam dal su te vibracije bile SAMO zbog remena ili je i taj svinuti komad sudjelovao u potresima.
dal je to dovoljan razlog za promjenu?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju