Tehnički kutak > Tuning skutera

stihl ulje za dvotaktne motore

<< < (5/14) > >>

vuk:
to je mineralno ulje

giannelli:
hm, nebi ja to dugo trajno vozio na necem jacem od base-a.  :dontknow:

pesek:

--- Citat: gokiSP - 14 Listopad, 2009, 15:42:35 ---ovo shel je ok ali meni se radilo dosta taloga dok recimo na isti setup sam tocio valvoline neko za 54kn i nije uopce bilo taloga i onda sam tocio neko vrijeme to valvoline i bio sam zadovoljan

--- Kraj citata ---
S ovim uljem nemam nikakvih problema, par minuta malo dimi dok se ne ugrije mašina i poslije ga ne vidiš. Kod mene je električna uljna pumpa, tako da ga elektronika dozira po potrebi (nisam baš presretan zbog toga), ako sam dobro ukapirao na jednom sajtu, od 1 do 3%. Čitao sam da se neki žale na valvoline, ali to valjda zavisi i od vrste motora, načina vožnje itd. Pežo preporučuje esso, ali ko bi to tražio i ko zna koliko košta...

gokiSP:
ne kazem ja da je lose ulje nego da mi se vise taloga stvaralo sa shel uljem nego sa valvoline..

pesek:

--- Citat: gokiSP - 14 Listopad, 2009, 16:33:14 ---ne kazem ja da je lose ulje nego da mi se vise taloga stvaralo sa shel uljem nego sa valvoline..

--- Kraj citata ---
Dobro sam te razumio i zato kažem, sve su to nijanse koje vjerovatno zavise od motora do motora, nekome jedno ulje dimi i stvara talog, a drugom je to isto ulje dobro tako da i proizvođači motora daju preporuke za konkretne vrste ulja, vjerovatno ne samo zbog reklame.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju