Da se i ja nadovežem... Trebao bi i ja napraviti servis na 5000 km a neda mi se voziti u servis pa sam mislio to sam napraviti po knjižici...
1. Koju svječicu staviti??? U knjižici piše Champion RN1C. Dali je to ok svječica ili možda preporučate koju drugu, a da je bolja za serijalu???
2. Kako očistiti filter zraka??? Oprati ga vodom i šamponom, posušiti ga i nakon toga uroniti u posebno ulje za filtere, ili??? BTW: Imam Redsponge...
Uz to, dat ću si truda i izvagati rolice i ako je potrebno zamjenit ću ih. Imam 5,3 g rolice (RMS) koje sam uzeo za probu i mislim da se već istrošile pošto sam s njima napravio oko 3500 km a nije neka marka rolica, a i zna mi se dogoditi kad se vozim po ravnoj cesti da okretaji na ful gasu s 10000 RPM-a padnu ispod 9000 RPM-a. Ko da da se varijomat udaljava od fiksne polutke i remen zato pada... Bar se meni tako čini. Već sam uzeo rolice sličnih težina pošto, kolko sam gledao bolje kvalitete nema 5,3 g. Uzeo sam Stage6 5,5g od Kiće (za koje mu još nisam dao pare
, tome i taj minus pod trgovinom). Remen ću takoger izmjeriti s "Šublerom" i usporediti s deklariranim dimenzijama proizvođača (Malossi Kevlar), pošto sam primjetio da se malo oštetio od onog dana kad mi je serijski centralni propišao. Napravit ću još vizualnu provjeru tekućina na skuteru kao i disk pločica, svjetla i svjetlosnih signala, ispuhati diznu, očistiti variomat pa možda malo zvono i to bi trebalo biti to. Ako će biti sve u redu, taj servis bi me trebao koštati oko 100 kn. Razlog ne odlaska u servis je taj što su me na prvom servisu oderali za 300 kn a izmjenili su mi samo svječicu. Mislim da se i vi slažete s menom da je to ipak previše i da je to svatko mogao doma napraviti za 20 i nešto kuna.