Kupuj preko foruma !! Kupuj povoljno preko webshopa KLIKNI ME
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
tako sam i radio, nisam ne direktno po njemu udarao... šta bi drugo moglo bit nije mi jasno...
cvilenje na velikim okretajima, na malim kao da je čut zupčanike, ali oni su ko novi, stavio sam i novo ulje, probao i gušče stavit nego šta dođe ali ništa...
od 40 do 50 se pojačava, od 50 na dalje je nepodnošljivo, sa okretajima se povećava, po tome bi trebalo bit samo ležajevi niš drugo, ali sve je novo, jedino da probam opet sve zamjenit, nema druge....
ovisi sta radis s njim da se osteti, u principu se ne ostecuju, lezaji se sporo trose ali ostecenje samo od sebe je rijetko, osim da ti nesto drugo pukne pa uzrokuje disbalans u radu. tebi je bio ostecen primar, i samim time sto si to otvarao i sto ti se to dogodilo to postaje sumnjivo.jbg nista ne mos rec napamet dok ne otvoris pa vidis, a ako imas neuobicajene zvukove/vibracije to je znak da je negdje lufta ili ostecenja. ja mislim da je lezaj, sad treba detektirat (cut, slusat) koji tocno i pogledatedit: ali 90% iza...
krivo si napisao...lezaji su jedni od najosjetljivijih elemenata u masinskom sistemu..vrlo lako se mogu ostetiti.npr pri izbijanju ako se udara po unutrasnjem prstenu, ako udje i najmanji opiljak i sl..