E sad pošto mi je puno vazniji radni vijek motora i pouzdanost od performansi zanima me moze li se naprimjer stvaljanjem tezih rolica ili nekim drugim trikom sprijeciti brže trošenje dijelova mašine nakon ugradnje kita?
thanx
Sve ti ovisi kako ces ga voziti. Ako ga mislis klat, onda ce sve brzo otici u k**ra*. Ako mislis voziti na pola gasa onda ce trajati duze. A sada, zasto bi netko stavio kit ako ce voziti polako. Motor se vise vrti kada se kit stavi jer se naprave dodatni zahvati na prijenosu, da bi sve bilo ustelano kako treba, i to je recimo, koda vozis standardni stalno na velikom broju okretaja. Normalno da ce mu bit vjek trajanja smanjen, ali ne jako. Ako ga pazis, i ne przis ko idiot stalno, kit moze i priblizno kao standardna masina preci... Ja sam imao motor koji je imao s kitom 30 000...
E opet ovisi na koji kit mislis... Ja sam komentirao onaj slabiji, ili prosjecni ajmo reci. Imas kiteva koji razvijaju snagu preko 20ks. tim je kitevima jako smanjen vijek trajanja, ali i nemora bit, ako ces mjenjati potrosne djelove, svakih 500 do 1000 km
.