Općenito > Propisi

Vozačke dozvole...

<< < (5/18) > >>

filiplatinovicz:
veseli me to!  :binkybaby:

r.e.!:

--- Citat: filiplatinovicz - 01 Kolovoz, 2006, 11:04:39 ---
--- Citat: r.e.! - 31 Srpanj, 2006, 15:32:34 ---Ja sam čuo da to ne bi smjelo biti tako, vać da Mup to radi na svoju ruku.
Pokušavao sam provjeriti ali niko ništa ne zna ??? ???

--- Kraj citata ---

nemaš ti pojma, spameru!  :headbang:

--- Kraj citata ---

Kada sam sa par mjesta čuo da treba svakih 10 godina produžavati dozvolu uz predočenje potvrde o liječničkom pregledu (slično kao i za oružani list) , želio sam provjeriti da li je to točno, kod mjerodavnih.
Odgovor je bio neodređen i neslužben. U smislu da se radi prema naputcima, dopisima, internim propisima, stalno se nešto mijenja i sl. Što je u suštini i točno. U zakonu piše jedno, dodatno se još donose podzakonski akti, naputci koje promisuje ministar i po tome se radi. I to je tako za dosta stvari. U neke stvari, o kojima ovdje ne želim govoriti, uvjerio sam se i sam.

enigma:
eto zahvaljujući našem filipu rješili smo i tu nepoznanicu...drago mi je da su moderatori otvorili ovaj novi podforum za slične probleme...

čestitam filipe na članku, zaista si ekspeditivan, svaka čast...neloktorirana verzija je pretpostavljam bolja od lektorirane?! :headbang: :headbang:

ah, sad mi je već lakše...neznam koliko je sada, al tko bi plaćao opet 400-500 kn za liječnički ,a kamoli još polagat ponovno teoriju ili slično...

filipe još jednom skidam kapu... :icon_thumright:

filiplatinovicz:
slučaj je htio da sam imao gotov članak, enigna... i ne moras zahvaljivati, tu smo da si medjusobno pomognemo...

inače, roberte, podzakonski provedbeni akti i drugi propisi donose se shodno zakonu, a u ovom zakonu nema nista o obvezi odlaska na liječnički pregled pri produzenju dozvole, sto sam i napisao. koji kua sam citirao članak zakona u kojem stoji da je liječnički obvezan nakon osamdesete, naravno, ako ne postoje u dozvolu upisana ograničenja!
Kada je zakon izašao, negdje sam procitao stav zakonodavca da bi svatko za sebe trebao znati je li zdravstveno sposoban za upravljanje autima pa prema tome i postupati.

enigma:
poznavajući naš mentalitet, čak i ako nastupe neke negativne okolnosti koje bi utjecale ili mogle utjecat na sposobnost vožnje nitko nebi prijavio...

jedino da je policija povezana sa zdravstvenim ustanovama pa da naknadno traže liječnički/sistematski pregled...

baš sam jutros u dobro jutro Hrvatska čuo da će se uvest od 9 mj.obvezan sistematski svake 2 godine za osobe starije od 50...znači filipe?! :sign020:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju