Općenito > Propisi
Vozačke dozvole...
eladio:
ja bi iskoristio ovoga teksta gore i za clanak.. ali kasnije , ne stizem sve :redface:
:headbang:
filiplatinovicz:
--- Citat: enigma - 31 Srpanj, 2006, 14:24:57 ---pozdrav, vidim da nema ove teme pa možemo svi podijelit svoje probleme oko navedene...
ja sam sad nedavno napravio novu dozvolu (promjena prebivališta), nisu mi dopustili samo upis u staru nego plaćaj novu...
no dobro sve bi bilo ok da dozvola nije na 10 godina...
i sad slijedi pitanje; ukoliko netko zaista provjereno zna informaciju, a to je što nakon 10 godina?
hoćemo li morati plaćat i ić na liječničke preglede, polagat neke testove pravila, vožnje ili slično?
baš nigdje nisam mogao nać taj podatak, a svatko ima svoju neku viziju... :glasses9:
--- Kraj citata ---
stari obrasci dozvola se ne dopunjavalu nego se mijenjaju novima. novi su prilagodjeni Zakonu o sigurnosti prometa na cestama od 20.08.04. - druge su podijele i oznake kategorije i sl. te shodno zakonu treba ih promijenit svakih deset, godina, valjda zbog slike (slično kao pasoš). no promijenit se mogu bez dodatnih uvjeta (lijenički i sl.) i sada važe do 80. godine života (uz promjenu obrasca svakih deset)... tek kasnije na liječnički.
stare su dozvole bile do 65. god. života. e sad, mnogi ih imaju duže od 10 god. i kad bi se strogo gledalo na zakon ne bi trebale vrijediti, iako u njima pise drukcije, ali za sada vrijede prema onom sto u njima pise... one do daljnjega vrijede bez obzira koliko su stare, ako u njima nema drugih, medicinskih ogranicenja, a na policiji vele da ce se morat pocet mijenjat, upravo zbog tog novog vazenja obrasca 10 godina, negdje 2009. No, s tim ne treba zurit jer mozda opet izmisle neki novi obrazac (europski) pa da se ne bacaju pare!
Dakle, barem s tim nema frke! :glasses9:
filiplatinovicz:
--- Citat: oxio - 31 Srpanj, 2006, 15:25:56 ---Koliko ja znam samo ide lječnički ;)
--- Kraj citata ---
U ZOSPC ne stoji tko... naprotiv:
Članak 222.
(1) Vozačka dozvola izdat će se na zahtjev osobe koja nadležnom tijelu preda uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, ako udovoljava uvjetima iz ovoga Zakona.
(2) Vozačka dozvola za kategoriju M, A1, A, B ili C1 izdaje se s rokom važenja do 2 godine od dana izdavanja, nakon čega se mora produžiti rok valjanosti.
(3) Vozačka dozvola izdaje se s rokom važenja do 80. godine života vozača, a mijenja se svakih 10 godina.
(4) Vozačka dozvola za upravljanje vozilima D kategorije i dozvola za upravljanje tramvajem izdaje se s rokom važenja pet godina.
(5) Nakon navršenih 80 godina života vozačka dozvola se izdaje na rok označen u liječničkom uvjerenju a najduže na pet godina.
(6) Osobi čije zdravstveno stanje u vrijeme zdravstvenog pregleda nije takvo da bi bilo smetnja za izdavanje vozačke dozvole, ali je neophodan zdravstveni nadzor u kraćem razdoblju, vozačka dozvola se izdaje s rokom važenja predloženim u uvjerenju o zdravstvenom pregledu. Ovaj rok ne može biti kraći od jedne godine.
(7) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako upravlja vozilom na cesti u vrijeme kad mu je istekla valjanost vozačke dozvole.
filiplatinovicz:
--- Citat: r.e.! - 31 Srpanj, 2006, 15:32:34 ---Ja sam čuo da to ne bi smjelo biti tako, vać da Mup to radi na svoju ruku.
Pokušavao sam provjeriti ali niko ništa ne zna ??? ???
--- Kraj citata ---
nemaš ti pojma, spameru! :headbang:
eladio:
vau..
znaci netreba..
iako bi mozda bolje bilo da treba :toothy3:
Ps
clanak je objavljen :headbang:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju