Tehnički kutak > Tuning skutera

kit - nrg power 50

(1/4) > >>

bumbuleya:
Pozdrav!
Uskoro namjeravam staviti kit (obicni gusani, 70ccm) na piaggia nrg powera pa me zanima dali je potrebno mjenjati radilicu, jer neki kazu da moram,neki da ne moram. Koliki mi je vijek kita ako ne stavim radilicu??
Molio bih vas da mi da dajete prijedloge sto da stavim uz kit npr variomat,gljivu, koje federe kvacila,opruge itd,koliko bi mi to sve boboljsalo performanse uz kit, i tako to? Novi sam u svemu ovome pa me interesira. E, i koliku diznu. Imam karburator 17,5. Pisite sve sto znate.. Pozdrav i hvala!

igor.sb:

--- Citat: bumbuleya - 29 Svibanj, 2007, 14:49:12 ---Pozdrav!
Uskoro namjeravam staviti kit (obicni gusani, 70ccm) na piaggia nrg powera pa me zanima dali je potrebno mjenjati radilicu, jer neki kazu da moram,neki da ne moram. Koliki mi je vijek kita ako ne stavim radilicu??
Molio bih vas da mi da dajete prijedloge sto da stavim uz kit npr variomat,gljivu, koje federe kvacila,opruge itd,koliko bi mi to sve boboljsalo performanse uz kit, i tako to? Novi sam u svemu ovome pa me interesira. E, i koliku diznu. Imam karburator 17,5. Pisite sve sto znate.. Pozdrav i hvala!

--- Kraj citata ---

radilicu nije potrebno mjenjati, zavisi koliko ti nrg ima kilometara, ako ima dosta tisuca onda samo lezajeve radilice

znaci uz kit, auspuh, multivar, redspong(filter), odgovarajuce federe kvacila i rolice i to  je to

dizna 74-80

gljivu zaboravi

gusani kit moze trajat uz finu smjesu i dobro podmazivanje kao i serijala

racunaj da je cijena svega toga novog malo vise od 2,5t kn + ruke

Mr J:
igor.sb ti je sve rekao...

gljivu nemoj stavljati radije malo preradi airbox ili stavi samo red spoonge ako nemas iskustva sa skuterima/motorima...

auspuh obavezno stavi jer je velika razlika voziti kit sa i bez rezonantnog auspuha... preporuka LEO RR ili ZX, ako kupujes vani onda YASUNI R ili Technigas Next-R ili Laser X-Pro... I VIjek trajanja ce biti skoro pa kao i kod serijale...

Malossi Multivar - dobijes rolice i centralnu oprugu...

Na kvacilo idu opruge srednje tvrdoce osim ako nisi dobio oprugice uz auspuh...  :icon_thumright:

ivanm:
Malossi gus (+lamele)
multivar 2000, 6.0 gr role
žute malossi federe kuplunga
auspuh ZX ili RR, može i Giannelli extra ili slično
redsponge (možda)
dizna 72-78

bumbuleya:
skuter mi ima oko 8000km. Kako to mislite preuredit air box?? Sto da napravim sa njim? Ako imate neku sliku da stavite a da vidim. E i jos nesto, kazu mi da stavim usis sa karbonskim lamelicama. Dali se to isplati i sto dobivam sa tim? Koje federe kvacila preporucujete. Vidim po forumima da se spominju bijeli,zuti,crveni... Neman ja pojma o tome svemu pa pomagajte... :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju