Tehnički kutak > Tuning skutera
Kako dobiti pravi miris izgorenog ulja?
Ghoul:
--- Citat: Iwo SR Tuono - 11 Listopad, 2009, 14:44:11 ---...
O mineralnim uljima neću ni razgovarat, ja nemam nikakvog iskustva s tim ali znam druge koji nemaju baš lijepa iskustva i od tih ulja se držim što dalje.
--- Kraj citata ---
:sad1: :sad1: :sad1: ja isprobo jedno mineralno na oko 11 500 rpm sa klipom od 2 karike...zabava je trajala oko mjesec dana...2 tjedna je gubio kompresiju dok jednog dana na oko 100 km/h samo krepal...klip odero po cilindru kak spada i bye bye...
hrvojekovacic:
probaj shell advance scooter 2t :headbang:
SlowRider:
U cemu bi mogla biti razlika kada proizvodjac jednog ulja ima u ponudi 2 vrste ulja za 2T motore, prva recenica na slikama sve govori.
Ulje za sve 2T motore:
Ulje "za skutere":
nisu valjda toliko pazili na skutere kada su napravili posebno ulje, s obzirom da su stalno u okretajima za razliku od motora. A neki proizvodjaci uopce nemaju takvu podjelu :dontknow:
dino73n:
Ja trosim MOTUL scooter power 100% sint sa esterom zelene boje i skoro nije bilo tog tamo gdje kupujem i kupim MOTUL 710 kao za 125ccm jurilice tipa NSR,RS,MITO itd i kad sam otvorio bocu,ista boja isti miris ista gustoca kad sam ga nasuo isti miris na auspuh.
Smio bih dat skuterda je to isto ulje al marketing je danas vrlo vazan.
ivanm:
--- Citat: SlowRider - 11 Listopad, 2009, 16:08:57 ---U cemu bi mogla biti razlika kada proizvodjac jednog ulja ima u ponudi 2 vrste ulja za 2T motore, prva recenica na slikama sve govori.
nisu valjda toliko pazili na skutere kada su napravili posebno ulje, s obzirom da su stalno u okretajima za razliku od motora. A neki proizvodjaci uopce nemaju takvu podjelu :dontknow:
--- Kraj citata ---
ja mislim da je to marketinški trik, za neznalice.. mislim da nema bitne razlike u tim uljima jedino možda ovo za skutere ima više aditiva protiv dimljenja pa je low smoke..
inače ulje je ulje i osnovna podjela na mineralno, polusintetsko i sintetsko je jedina relevantna činjenica kao i ta da su sintetska ulja u pravilu najrijeđa, srednje su gusta polusintetska a najgušća mineralna..
npr stihl mineralno je dosta gusto..
opet druga je priča o ovom silkolene ulju koje se bazira na esteru, ja ga koristim ali nisam proučio tu tehniku elektrosinteze ulja na manje molekule radi boljeg prijanjanja na metal..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju