Tehnički kutak > Tuning skutera

Kako dobiti pravi miris izgorenog ulja?

<< < (8/10) > >>

dhorvat:

--- Citat: dino73n - 11 Listopad, 2009, 13:03:10 ---Ako serijski auspuh ima katalizator onda je to odgovor na postavljeno pitanje,a uz to jos sa tezim rolnama koje idu uz serijski spuh motor se manje vrti tako da i pumpa manje ulja ubacuje.

--- Kraj citata ---

Moj serijski spuh nema ni K od katalizatora i performansama je 4-5% slabiji od ZX-a  :laughing9: :laughing9:

Ali ovo sa vrtnjom me sad muči jer bi to moglo biti to. Minarelli sa većim okretajima jače fila uljnu pumpu i onda imam i viška ulja na kraju krajeva  :icon_scratch:

Jel ima koje ulje koje sporije teče kroz uljnu pumpu?  :laughing9: :laughing9:

ivanm:
kod dobrog izgaranja i mirisa ispuha važna je temperatura ispušnih plinova a ne okretaji motora... ak je smjesa prebogata onda dimi i smrdi, ak je presiromašna onda ima dobar miris..
primjer je katalizator koji pomaže potpunijem izgaranju i onda iz auspuha gotovo uopće ne dimi i ne smrdi (kad je katalizator ugrijan naravno)..

dino73n:
Bas sam htio da dodam da par brojeva manja dizna popravila stvar jer bi se povecala temperatura izduvnih gasova.

Ghoul:
najgori smrad koji sam do sad osjetio je bio TTS sa obrtajima od Leo RR-a...to je bazdilo ko neka Tomos 4-ka...steta kaj nemam vise nigde sliku klipa sa sporta 70 kak je izgledal nakon 12 000 km TTS-a...tolko taloga da mi je trebalo jedno vrijeme da sa smirglom 320 skinem sve dole...

najbolji miris mi je definitivno Mobil1 racing 2T...isti kad je hladan ili zagrijan motor...miris "vlažnog podruma"  :laughing11: i ne lovi se po obleki tak da se mirno moze doc nekam bez smrada po dvotaktolu...

Iwo SR Tuono:
ja sam se uvjerio na svom primjeru točenja 100% synth ulja da na 50/70 base to netreba jer radi se o tome da stvara previše gareži na klipu i na ispušnom kanalu.
Ja sam sa 50ccm cilindra strugao sa ispuha čađu, u širinu je se toliko nakupilo da je zatvorila ispuh na pola širine  :drunken_smilie: i sad sam natočio motul polusintetiku i tako vozim na kitu, kit se vrti oko 10 000, možda i više ali ulje sad izgara do kraja (bar mislim da izgara) i ima miris napokon.
Uglavnom mislim da bi polusinetika trebala bit svačiji izbor za 50ccm ili neki slabiji 70.
O mineralnim uljima neću ni razgovarat, ja nemam nikakvog iskustva s tim ali znam druge koji nemaju baš lijepa iskustva i od tih ulja se držim što dalje.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju