Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

TGB 303R projekt by walkay

<< < (51/126) > >>

Giz:
O da, zato sam ja sebi napravio alat i nisam skidao radapcigerom pošto s njim možeš samo potrgati sve.

Pločica okrugla, barem 8mm debela, izbušiš rupu u sredini, narežeš navoj. To ti je točka oslona na radilicu.
Nadalje, one 4 rupe koje imaš na magnetu, isto tako preslikaš na tu pločicu, navoj M8 narežeš ako se ne varam.

I onda napneš sve stezanjem šerafa. Ne na silu odmah jer tako opet neče ići nego na trik. Stežeš jednu po jednu stranu kao da klimaš pločicu i griješ magnet tako da popusti.
Znči, prvo jako stegneš jednu stranu i onda dotežeš drugu. Ponoviš postupak dok jednostavno ne popusti sve dolje.
To je bio jedini način da skinem magnet a da ne shebem apsolutno sve. Ako zapne, imam ja taj alat negdje u garaži još uvijek.

PS
Oprezno, oče to izletiti van prilično silovito.

gokiSP:
Kad se sjetim te muke oko magneta  :toothy12: Imam ja negdje slike pa ako hoćešmogu ti kasnije uploadati.

walkay:

--- Citat: Giz - 13 Srpanj, 2010, 20:38:02 ---O da, zato sam ja sebi napravio alat i nisam skidao radapcigerom pošto s njim možeš samo potrgati sve.

Pločica okrugla, barem 8mm debela, izbušiš rupu u sredini, narežeš navoj. To ti je točka oslona na radilicu.
Nadalje, one 4 rupe koje imaš na magnetu, isto tako preslikaš na tu pločicu, navoj M8 narežeš ako se ne varam.

I onda napneš sve stezanjem šerafa. Ne na silu odmah jer tako opet neče ići nego na trik. Stežeš jednu po jednu stranu kao da klimaš pločicu i griješ magnet tako da popusti.
Znči, prvo jako stegneš jednu stranu i onda dotežeš drugu. Ponoviš postupak dok jednostavno ne popusti sve dolje.
To je bio jedini način da skinem magnet a da ne shebem apsolutno sve. Ako zapne, imam ja taj alat negdje u garaži još uvijek.

PS
Oprezno, oče to izletiti van prilično silovito.

--- Kraj citata ---

Evo ovu plocicu smo koristili 1 put pa smo sjebali navoje na kraju i kasnije smo nabavili sa 4 rupa i stim isto 0 bodova!  :angry7:

walkay:

--- Citat: gokiSP - 13 Srpanj, 2010, 20:40:12 ---Kad se sjetim te muke oko magneta  :toothy12: Imam ja negdje slike pa ako hoćešmogu ti kasnije uploadati.

--- Kraj citata ---

Najvise hocu da mi to smece neko skine!  :laughing7: Molim Boga sutra da to uspijem skinuti! Majstor drugi radapciger pokidao ispred mene dok je pokusao izvaditi i to je pravi tokar napravio!

gokiSP:
Stavim ti kasnije slike, ja sam isto izlomio nekoliko radapcigera dok nije izletio van  :icon_biggrin:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju