Općenito > Generalno o skuterima
generic XOR
fvedran:
hvala!
znači niti sada ga ne bih trebao tjerati do kraja dok ima blokadu? A kad ju skinem isto tako postepeno povećavati "gaženje"?
Pazi, a u servisu mi rekli da kaj ga duže imam blokiranoga da je bolje i da će duže trajati...sad fakat više ne kužim.
Ak se zagušio raspuše se on nakon nekog vremena, kaj ne?
E, da...oni mi skinu blokadu na variomatu sigurno, a ostale? u spulji i na cijevi. U principu, kaj bi ja trebao nekaj mijenjati ili se samo neki mehanički dio skida?
Hvala na odgovorima, ali fakat pojma o skutevima nemam i nemam nikakvih iskustava.
Doomsday:
Moj ti je savjet, prati susrete forumaša u ZG, pa uživo udavi pitanjima roby44-ja... :laughing7:
Šalin se ja, ali to ti je stvarno najbolje, saznat ćeš više i možda odma dobit i pomoć koju trebaš... :icon_thumright:
roby44:
bio je susret jucer, sta nisi dosao da vidis....
to sto ti u servisu kazu su price za malu djecu, ak ti ne znas nista, oni znaju jos manje.
nek ti neko s foruma skine blokade, na servsu ce te opeljesit i jos ce ti losije ic.
na auspuhu cijev ima suzenje, pomaze jedino drugi auspuh. uglavnom, imas blokada kolko hoces, ne samo na variu.
i kad ti se zagusi, nece se bas sam propuhat, trebao bi skinut cilindar i cistit ga, naravno i klip i glavu.
fvedran:
--- Citat: roby44 - 08 Travanj, 2007, 19:20:36 ---bio je susret jucer, sta nisi dosao da vidis....
to sto ti u servisu kazu su price za malu djecu, ak ti ne znas nista, oni znaju jos manje.
nek ti neko s foruma skine blokade, na servsu ce te opeljesit i jos ce ti losije ic.
na auspuhu cijev ima suzenje, pomaze jedino drugi auspuh. uglavnom, imas blokada kolko hoces, ne samo na variu.
i kad ti se zagusi, nece se bas sam propuhat, trebao bi skinut cilindar i cistit ga, naravno i klip i glavu.
--- Kraj citata ---
Hvala Roby!
Budem probao drugi put doci. Prekasno sam skuzio da je okupljanje. Ali do slijedećeg okupljanja se treba voziti, dakle, moram do servisa, jer je i onaj redovni na redu. Bio si mi spomenuo da je blokada "fergazer, filter zraka, i sam variomat je blokada + auspuh i elektronika" i da si skinuo sve osim elektronike. A vi ostali s pedesetkama, kaj ste sve poskidali? Kaj je s onim kaj sam uspio vidjeti na netu:
Set za GENERIC skutere:
XOR 50, IDEO 50, CRACKER 50
- Povećava snagu od 10-15 %!
- Podiže brzinu na 75-80 km/h!
- Direktniji-otvoreniji ispuh plinova!
- Bolje ubrzanje i "primanje" gasa!
- U setu dolazi grana, brtva, valjčići variomata i vijci grane
- Laka i brza montaža!
- Ugradnjom se ne gubi jamstvo na motor!!!
Onda bi uz to trebao o auspuh novi, pa mijenjaj variomat pretpostavljam, pa kolko sve to ispada? ??? :drunken_smilie:
roby44:
neeeeeee,nikako! nemoj to uzimat. to je nekakav tunning komplet. dolazi nova inox grana, neblokirana. rolice i dizna.
ne isplati se, oko 700kn sve to....
za to kupis cijeli rezonantni auspuh. i vario svakako stavi. reci kolko para mislis ulozit pa cemo nac neki setup...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju