Evo i ja sam kupija ima 3 dana xor-a 125
napokon. Kako je samo u sitnicama razlika u vanjštini u odnosu na 50ccm neću ga slikavat kad je to roby već obavija.
Dobro, ima jedna razlika: sic je malo visi nego na modelu od 50ccm zbog nesto vece makinje. Prvi utisci su jako pozitivni, vrlo sam zadovoljan skuterom, kako izgledom tako i performansama. Iako je manje snage nego konkurencija u istoj klasi (ima 8ks) odlicno vuce do nekih 70-80km/h. Brže od toga nisam ni vozija jos jer ga ne zelim forsirat, ali se osjeti da on tu jos moze, navodno, prema papirima nekih 95 km/h.
Kako je i roby reka; nekako je malo mista za noge, a cinimi se da ni suvozac nece puno bolje proći sta se tice prostora za noge, iako jos nisam vozija sa suvozačem. I tu ima jedan problem: vozač sjedi pomalo skučeno zbog same konstrukcije skutera, pa mi se u početku događalo da bih zapravo sjedija skoro na suvozčakom mjestu. Visok sam 183cm i mislim da bi tu negdi bila gornja granica, sta se tiče visine, za one koji žele imati bas Xor-a, jer je prijatelj, koji je visok 203cm udarao kolinom u sirenu dok je vozija, osim ako se ne bi povuka skroz nazad. Jos jedna karakteristika ovog skuta je da je tvrd, kako ovjes tako i sjedalo što u kombinaciji sa malim kotačima i nije bas najbolje riješenje za grbave gradske ulice, pogotovo ako vozis iznad 60-70 km/h. Ima podešavajuce amortizere, ali ih jos nisam proba korigirat sta se tice tvrdoče, doc ce i to na red.
Jedina prava mana koju ima ovaj skut, po mojem mišljenju, je premali rezervar za gorivo. Za 30-ak kuna sam ga nalija punog: znaci stalo je oko 4l benzine, a navodno troši oko 3l tako da teoretski ne mogu proc niti 130 km sa jednim spremnikom šta mi se cini premalo.
Iako sam sad nabroja uglavnom mane ovog skutera neću zaboravit reć i koju lipu o njemu.
Ma ima fenomenalan zvuk, kao da ima baren 200ccm, zahvaljujući tvrđem ovjesu odličan je za zavojitu otvorenu cestu kad je pravi gušt sa njin ulaziti u zavoje. Sve u svemu mislim da je ovaj skut rađen da bude kao sportski, ali u kompaktnim dimenzijama. Tako da se ovaj skut probija kroz gradsku guzvu jednako dobro kao bilo koja druga pedesetica, ima dovoljno dobro ubrzanje da bi pretjecanja u međugradskoj vožnji bila sigurna, a i poslužija bi i kao skuter za neka manja putovanja samo da ima veci spremnik i možda nešto bolju zaštitu od vitra.