Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
.::Peugeot Vivacity Project::.
radomir.g:
Hvala svima :icon_thumright:
Kasnije sam opet vratio E5 filter sa diznom 105 na standardnoj kajli i mogu reci da uopte nije velika razlika u odnosu na airbox.
Mala je razlika jedino na startu, ali vec tamo na 80+ nije za verovati ali nekako mi se puno lepse ponasa sa airboxom. Jednostavno bolje prima gas i lepse dize obrtaje, dok sa E5 filterom nekako samo prdi i nije to to..
Pre neki dan sam montirao novi klip. Razlike u dimenzijama su minimalne. Kao sto se vidi karike su na potpuno identicnoj visini, dok je razlika na rubu veoma mala.
Posle montaze utvrdjeno je da je novi klip vislji za 0.2mm, tako da je sada sa 0.5mm dihtungom ispod cilindra squish 1,1mm.
Sa airboxom se ovako podesen squish jako lepo ponasa.. Odvozio sam prekljuce 90km lagane voznje i bas je zivahan, otvoreniji filter uopste ne planiram vracati nazad na motor. Nakon 40-ak kilometara morao sam ga pustiti do kraja i do krajnje stigne za cas.
Ovih dana cu morati jos malo dostalovati karburator i to je super. Slozen je da traje i da bez problema izdrzi duze relacije :skuter11:
Usput sam stavio sve nove gumice i nove dihtunge...
I jedna prica od malopre.. Nakon nekih 150km od montaze klipa testirao sam ga da vidim kako podnosi moj nacin voznje. Znaci 20km pun gas u zalegnutom polozaju.
Kako sam izasao iz grada vidim iza mene ide zeleni auto i drzi distancu.. Ok, bitno da nisu panduri.. Zalegnem i drzim pun gas do pruge pred ulaz u Sombor, kad staje covek pored mene kolima i otvara prozor. Pita kao koliko je to kubika, ja rekoh pa 50, on kao ma nije moguce. Pitam ga sto?! Kaze covece to ide 120 i zena pored njega potvrdjuje kao da sad smo isli 120 iza tebe :socool: :djirdjir: Auto je bio neki Hyundai Eletrna ili tako nesto...
MIKSETA:
Rade skuter je apoteka svaka ti dala :toothy12:
Hyundai Elantra mislis :icon_biggrin:
ivanm:
odličan skut.. tamno čelo klipa, više benzina je u smjesi, al bolje tako... tko maže taj i vozi.. :icon_thumright:
radomir.g:
--- Citat: ivanm - 03 Srpanj, 2011, 17:32:25 ---odličan skut.. tamno čelo klipa, više benzina je u smjesi, al bolje tako... tko maže taj i vozi.. :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Da, zadnji put sa tim klipom sam vozio sa E5 filterom, a sa njim je na vrhu gasa smesa dosta bogata.
Na airboxu je druga prica.. Celo suvo i svetlo braon boje na svim otvorima.
Miki-speedy:
--- Citat: radomir.g - 03 Srpanj, 2011, 17:25:50 ---I jedna prica od malopre.. Nakon nekih 150km od montaze klipa testirao sam ga da vidim kako podnosi moj nacin voznje. Znaci 20km pun gas u zalegnutom polozaju.
Kako sam izasao iz grada vidim iza mene ide zeleni auto i drzi distancu.. Ok, bitno da nisu panduri.. Zalegnem i drzim pun gas do pruge pred ulaz u Sombor, kad staje covek pored mene kolima i otvara prozor. Pita kao koliko je to kubika, ja rekoh pa 50, on kao ma nije moguce. Pitam ga sto?! Kaze covece to ide 120 i zena pored njega potvrdjuje kao da sad smo isli 120 iza tebe :socool: :djirdjir: Auto je bio neki Hyundai Eletrna ili tako nesto...
--- Kraj citata ---
Obozavam takve situacije ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju