Tehnički kutak > Tuning skutera
Pocelo generalno sredjivanje trkaca od 180ccm
ivanm:
zastava 750 specijal imala je 38 ks, 850 je imao 35 ks, kombi 900, ili yugo 45 - 45 ks..
od moje mame je 750 le iz 1981. imao 31 ks, samo su najstariji fićeki, tamo iz 60-ih imali 25 ks, pa i manje..
:happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6: :happy6:
Mr J:
Danas sam napravio ogroman dio posla, mislio sam samo upresati lezajeve i vodenu pumpu ali sam sklopio blokove i sredio cijelu masinu...
Sutra slijedi montaza na ramu i moram jos do piaggia jer su mi dali krivu velicinu dizne za karb... pa ti ljudi pojma nemaju a niti ja nisam gledao, tko mi kriv...
Uglavnom,
Lezajevi su stavljeni a ne upresani... Grijao sam blokove sa fenom i lezajevi su sjeli fenomenalno, bez ikakve upotrebe sile, samo ih malo stisnes prstima i to je to...
Inace ta metoda mi je najdraza i na taj nacin se najmanje ostecuje blok, odnosno uopce se ne ostecuje...
Kada sam spajao blokove morao sam malo na presu stisnuti i sve je picikato...
Eto, sutra montaza i onda se bacam na plastike... :icon_thumright:
P.S. Najvise sam se namucio sa stavljanjem cilindra, tj. kako sam preradio cilindar, tesko je staviti klip u njega, jer ulaz u cilindar vise nije simetrican... Jedna strana cilindra je dulja od druge, ali to je samo za ulaz klipa inace sve je odlicno... Uostalom vrijeme ce pokazati...
ivanm:
bravo, baš mi je drago..
to je 20.5 dellorto i u njega idu 6mm dizne, ne?
Mr J:
--- Citat: ivanm - 26 Svibanj, 2007, 10:24:45 ---bravo, baš mi je drago..
to je 20.5 dellorto i u njega idu 6mm dizne, ne?
--- Kraj citata ---
Tako je!
Mr J:
Danas otisao do Bencaka i uzeo 102 diznu i Denso W27ESR-ZU svjecicu...
Pritegao glavu sa kilo kljucem na 14Nm i poklopac glave...
Masina je sada spremna i cekaju se plastike...
Danas sam se primio i plastika...
Nemam previse vremena pa sam obradio tek par manjih plastika...
Dakle, kupio sam brusnu spuzvicu P240 za matiranje plastika, brusnu spuzvicu p400 za finije matiranje, i vodobrusni papir p1000 za zagladjivanje fillera prije lakiranja.
Filler, i plastic primer...
Lak cu uzeti kada se odlucim za boju (najvjerojatnije narandzasto plava)...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju