Općenito > Propisi
Buka mopeda/motocikla!!
igor.sb:
--- Citat: mrcina - 27 Rujan, 2009, 21:36:37 ---na mjestu kod određene turaže iliti broja okretaja na pola metra od skutera u svim pravcima ne direktno iza motora/auspuha nesmije biti buka veča od dozvoljene.
dakle računajte 90 stupnjeva je mrtvi kut iza skutera tj. 45/45 sa lijeve i desne strane iza auspuha.
--- Kraj citata ---
ili
http://www.cvh.hr/media/38424/bilten128.pdf
str.93
mrcina:
eto ja sam stavio bliže nego treba
gumy:
--- Citat: Antares - 27 Rujan, 2009, 20:53:49 ---
Aha np, nemam centralnu :D.
--- Kraj citata ---
sad će biti kazna i za to, i to ne ispod 2000kn i 6 mjeseci bez vozačke
mrcina:
centralni nogari nisu uvjet za tehnički pregled tako da tu nema frke
igor.sb:
--- Citat: mrcina - 27 Rujan, 2009, 21:48:52 ---eto ja sam stavio bliže nego treba
--- Kraj citata ---
nisi
Na kraju treba postaviti fonometar na odgovarajuci nacin pokraj ispušne cijevi motorkotaca. Fonometar se uvijek postavlja na udaljenost od 0,5 m, u horizontalnu ravninu s ispušnom cijevi (ali ne na visinu manju od 0,2 m) pod kutom od 35° do 55°. Za vrijeme definiranja tocne udaljenosti do fonometra poslužite se metrom, a za definiranje tocnog kuta, zbog vrlo velike tolerancije, dovoljan je sam osjecaj za prostor. Za vrijeme mjerenja fonometar se može držati u ruci, premda je najbolje imati stalak za postavljanje fonometra.
--- Citat: 3alfa3 - 27 Rujan, 2009, 19:35:01 ---Dakle, skinete centralnu nogaru i nemaju nacin za razvrtit skut :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
Bez obzira na ovdje opisani postupak mjerenja, u relativno velikom broju slucajeva buku ipak nece biti moguce mjeriti (uglavnom na mopedima s automatiziranim mjenjacima koji nemaju središnje nogare ili nemaju brojac okretaja motora). Nadzornik se u takvim situacijama mora osloniti samo na svoje subjektivno zapažanje buke i ocijeniti je li vozilo preglasno. U takvim slucajevima greška kojom se bilježi prevelika buka motorkotaca se ne može automatski generirati vec se samostalno bira s liste grešaka u racunalu.
u prijevodu 0 bodova :toothy11:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju