Općenito > Generalno o skuterima

Aerox vodena pumpa - nisam znao...

(1/5) > >>

dhorvat:
Danas sam slagao Aeroxa od jednog frenda, brijem da je 2006. ili 2007. godina, ima 9000 km i skroz je serijala, motor full uščuvan  :laughing7:

Prva stvar vezana uz ekspanzionu posudu za vodu. Iz neznam kojeg razloga je popucala dolje ispod blizu šerafa s kojem je stegnuta za motor i tu je voda pištila i ajde, našao je neku dihtmasu za temperature i privremeno rješio problem.

Druga stvar, možda malo više zabrinjavajuća. Rekao sam da mu curi vodena pumpa i da to treba pod hitno zamijeniti jer nije kapalo nego doslovce curilo. Preporučio sam mu set za reparaciju od Top Performancea jer smo dvije kupili i djeluju kvalitetnije od ostalih zamjenskih i košta samo 14 eura. Dobije se kompletno sve kaj dođe na onaj aluminijski poklopac, od propelera do zegerića. I kupio je na kraju RMS koji nema onaj plastični pokretač pumpe :angry9:

Ali nije u tome problem, nego kad sam rastavljao vodenu pumpu koja nije nikad dosad rastavljanja (znači tvornička je bila) semering je bio naopako, odnosno ona strana s koje je onaj federčić je bila okrenuta prema van, a ona strana gdje su slova prema ležaju. Jel to normalno? Jer čini mi se da nije svejedno kako se stavi  :dontknow: Ja uvijek slova prema van stavim i nikad problema  :icon_thumright:

speed:

--- Citat: dhorvat - 01 Rujan, 2009, 23:41:53 ---Danas sam slagao Aeroxa od jednog frenda, brijem da je 2006. ili 2007. godina, ima 9000 km i skroz je serijala, motor full uščuvan  :laughing7:

Prva stvar vezana uz ekspanzionu posudu za vodu. Iz neznam kojeg razloga je popucala dolje ispod blizu šerafa s kojem je stegnuta za motor i tu je voda pištila i ajde, našao je neku dihtmasu za temperature i privremeno rješio problem.

Druga stvar, možda malo više zabrinjavajuća. Rekao sam da mu curi vodena pumpa i da to treba pod hitno zamijeniti jer nije kapalo nego doslovce curilo. Preporučio sam mu set za reparaciju od Top Performancea jer smo dvije kupili i djeluju kvalitetnije od ostalih zamjenskih i košta samo 14 eura. Dobije se kompletno sve kaj dođe na onaj aluminijski poklopac, od propelera do zegerića. I kupio je na kraju RMS koji nema onaj plastični pokretač pumpe :angry9:

Ali nije u tome problem, nego kad sam rastavljao vodenu pumpu koja nije nikad dosad rastavljanja (znači tvornička je bila) semering je bio naopako, odnosno ona strana s koje je onaj federčić je bila okrenuta prema van, a ona strana gdje su slova prema ležaju. Jel to normalno? Jer čini mi se da nije svejedno kako se stavi  :dontknow: Ja uvijek slova prema van stavim i nikad problema  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---
semering je bio krivo stavljen

popucala je posuda je nije bila stavljena ma ,jesto kak spada,ili je bila previse nategnuta ili nezasaraflenja

a kaj da ti kazem,jeftinije je slaganje motora u kini neg u italiji

igor.sb:

--- Citat: speed - 01 Rujan, 2009, 23:48:14 ---a kaj da ti kazem,jeftinije je slaganje motora u kini neg u italiji

--- Kraj citata ---
ma jok

yamaha jos uvijek nije talijan :toothy11: il je slagano u kini il u blizini (japan) il francuska  :icon_thumright:

dhorvat:

--- Citat: igor.sb - 02 Rujan, 2009, 03:06:58 ---ma jok

yamaha jos uvijek nije talijan :toothy11: il je slagano u kini il u blizini (japan) il francuska  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

Moj je još iz Japana, a vjerojatno sastavljen u francuskoj  :laughing9: :laughing9:

Al još uvijek mi nejde u glavu kak su uspeli semering naopačke stavit  :angry7:

duje87:

--- Citat: dhorvat - 02 Rujan, 2009, 09:20:56 ---Moj je još iz Japana, a vjerojatno sastavljen u francuskoj  :laughing9: :laughing9:

Al još uvijek mi nejde u glavu kak su uspeli semering naopačke stavit  :angry7:

--- Kraj citata ---

to je normalno,semering nije naopako stavljen bia..razmisli malo logicki zasto tako semering stoji pa ce ti sve bit jasno  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju