Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

SpeedFight 2 -=Unique Project=-

(1/9) > >>

Srdjan_sf2:
E pa idem redom... Kupio sf2 jos kad sam bio 5. razred osnovne, tacnije 2002. godine :)
evo par slicica u serijskom stanju:

Nakon toga sam kupio rezonu cuvenog ZX-a i skuter se preporodio sto se tice ubrzanja i krajnje! jbg nemam sliku zx-a ali znate svi kako izgleda :)

onda je naletela ponuda za kit - top performance:trophy sa klipom (bez karika) ! Ortak je rekao da ga je zamenio jer mu je zakovao! ja sam ga dobro pregledao, vidim riseva nema nigde, klip u redu , sve 5.. zagledao sam ga nekoliko puta i na kraju se odlucim da ga kupim sa sve polini variomatom za 60e :) )))
(trenutno nemam slike, zagubile se negde, probacu da ih nadjem...)
e onda sam se bacio na dalji tuning, morao je da legne veci karb i narucio sam dellorto 17.5 .. (msm da slika nie potrebna)

Nakon toga sam video na forumu kako je PitaNS odradio svoje felne na jet force-u i opasno mi se svidelo pa sam se bacio na posao...

temu sam nazvao isto kao i PitaNS jer je ovo rad na osnovu njegovog, tj. od njega sam video sta i kako treba...
znaci sledeci materijal je potreban:
skid boja (za skidanje farbe)  
                                         nitro razredjivac(moze i ne mora), ja sam ga malo koristio za ciscenje felne
                                         purol pasta-pasta za poliranje
                                         grube smirgle (60,120,180,220,280,400)  i  vodobrusne (600,800,1000,1500,2000)
za skidanje farbe je dobro kupiti nastavke za busilicu(kao celicna cetka) raznih oblika
evo i slika>>>>>>
serijska felna

prvo skidanje farbe spaklom

predjeno sa 4 grube smirgle

predjeno sa svim grubim smirglama

evo i nastavka posto ne moze da stane sve u 1. post
predjeno sa svim grubim smirglama

predjeno sa svim vodobrusnim smirglama

ispolirana felna uvece pod svetlom, a ipak se sija :rolleyes:

ta ista felna samo danju(bese oblacno)

te iste felne, na suncu

puno puno puno strpljenja, volje i truda!!!!
 THE END(sto se felni tice :)  )

Srdjan_sf2:
Project se nastavlja naravno, posto ja nemam mira ako nesto ne cackam i menjam na skuteru :D :D
svidele mi se felne, pa reko ae i deklu da odradim tako i nije ispala nesto, pa sam se odlucio za drugu varijantu... Akrilni sprej! da napomenem da mi je pomagao Peca sa runnerom, da se ne naljuti stoka XD )
evo kako izgleda:

jako mi se svidelo kako je ispala, ali na zalost, ne trpi bezbojni lak (pa cak i akrilni) i vremenom mi se boja sj**ala...

Srdjan_sf2:
e a onda je naletela ponuda za vile od runnera... a imao sam nesto para pa ajde... i jos nije isao scoot najbolje pa sam se odlucio da mu sve lepo skinem i da proverim i cilindar, klip, primar, sekundar, zamenjeno ulje(logicno), lezajevi radilice i dalje drze sto je samo dokaz da su lezajevi kao i sama radilica kvalitetni kod peugeota...

evo vile sa runnera sa sve felnom koju mi je peca pozajmio da bismo videli kako sve to lezi i da li pasu kocione celjusti na runnerove vile(a pasu sve 5) :

naravno, ni peca ni ja nismo mogli da odolimo a da ne provozamo malo "vilu" po garazi i dvoristu XD (ubice me peca XD )

ovako izgleda dupla vila sa felnom od sf-a koju je jako tesko pripasati jer ima 3 srafa za kacenje a ne 1 centralni:

nabavim ja i felne od runnera, ali zadnja ne lezi nikako... moracu da joj pravim poseban nosac...
ALI, tu nastaje big problem... Vile od runnera ne pasu na sf-a nikako...
evo slike vile sa sf-a koja je i pored onoliko dizanja na zadnji i padanja itd itd ostala prava (sto me je iskreno zacudilo), sto o5 ukazuje na kvalitet cuvene mono viljuske koju toliko ljudi pljuje...

O cemu se radi: Vila od runnera je duza i na drugom mestu su joj navoji, nego na vili od sf-a... Prerada bi trebalo da izgleda ovako: da se vila skrati, obradi i narezu navoji... ALI, nasi metalostrugari ne mogu da je uhvate u strug.. Ostaje mi opcija da je isecem negde, pa tek onda odnesem da je skrate i narezu navoje, pa o5 da je varim sto je maaaalooo viiiseee zaje*ano jer je to ipak vila i mora da bude 100% prava, sto je tesko izvesti dok se vari... E sad, to je moguce, ko hoce da se zebava sa tim da pravi poseban alat da bi ostala ravna pri varenju...
I sta se desava, meni pukne film na kraju i vratim serijsku vilu, dok ne nadjem nekog dobrog varioca...

Srdjan_sf2:
bilo je jos sitnih izmena tu na njemu tipa plave diodice u poziciji, druga stopaljka providna (3. po redu XD ) , karbonske usisne lamelice itd itd...
e relativno skoro se odlucim da odem kod nekog varioca i dam mu mere za prirubnicu i tu je nastala komedija.. ja sam mu sve lepo objasnio kako da mi napravi, a on mi napravi DUPLIKAT serijske prirubnice... ja sam se upisao od smeha... steta sto nisam slikao, ali ono je bilo strasno.. jos je 15 puta teze bilo napraviti onakvu sa sve kolenom nego ovu kakvu sam hteo i 2. put je ispala kako treba a evo kako izgleda:

posto je bila predugacka, isekao sam je da bude sto kraca jer u tome i jeste fora...

e sad, za nju mi treba drugi dihtung, koji cu videti da kupim uskoro, jer ovako mnooogo vuce fals vazduh...

sa njom to sve izgleda ovako:

Srdjan_sf2:
posto me je zezao filter za vazduh jer je spadao i sva sreca pa ga niko nije pregazio 2 puta, danas se prekrstim i nadjem pola sata da napravim neki drzac za njega...
uzmem parce lima, izbusim rupe:

tu mi zatreba distancer i nadjem original za tu duzinu: rolnica od 7g XD

na kraju nije mogla da posluzi jer je taj sraf imao malo izlizane navoje i nije mogao da stegne pa sam uzeo drugi kraci i sada to sve izgleda ovako:

to je za sada to... izvinjavam se adminima sto nemam slike za sve sto sam naveo, pokusacu da pribavim neke slike...
u planu je jos puuuuno toga naravno :D :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju