Tehnički kutak > Tuning skutera

Pomoc...Aprilia Sr 50 (Minarelli LC) Tuning

<< < (2/4) > >>

SlowRider:
Uz variomat ces dobiti samo jedan set rolica, i to od 7 grama sto je pretesko za takav setup. Uz auspuh neces dobiti nikakve rolice, znaci moras kupiti posebno rolice 16x13 dimenzije, gramaza koja ce ti trebati nesto oko 4.7 - 5.1, u tom rasponu onako u grubo...

Centralni feder, bijeli ili zuti by malossi, steta sto nemas torq driver, a to je jako bitna stvar kod minarellija jer se masina prevrtava u odredjenom podrucju kroz ubrzanje.

Kvacilo je promasaj, brzo ces spaliti zvono i potrositi samo kvacilo, ali treba pokusati staviti sto mekse federe...

Navedeni yasuni ima 2 blokade, na pocetku grane gdje je potrebno obrusiti 2 tocke od vara i na prigusivacu, na samom spoju sa auspuhom, potrebno je rastaviti prigusivac, izvaditi vunu...

Ovdje se jasno vidi da je ulaganje u 50ccm rupa bez dna, jer imas setup gdje pate neke vrlo bitne komponente, kao sto je remen, kvacilo i nesto manje bitan torq driver.

Prednost piaggio masine recimo, ili novog morinija je sto imaju dobra kvacila i torq drivere pa nemaju potrebu za mjenjanjem istih sto je usteda preko 1000kn

frki22:
Zahvaljujem svima na brzim odgovorima i naravno SlowRider-u na detaljnim informacijama

Sto se tice centralnog federa, stavit cu bijeli jer ga dobivam u peketu sa malossijevim multivarom... Federe kvacila, necu onda zute, probat cu bijele jer su meksi tako da ne sprzim kvacilo u kratkom vremenu.

Remen je vec promjenjen prije 10-ak dana, naravo polini kevlar je gore :)

Jedino taj torq driver mi stvara malo problem, sad sam ulozio 650 eura ali sljedece god. u 3-4 mj. ulozit cu jos 600 eura pa cu sredit cjeli prijenos kako valja i jos neke detalje rjesit, naravno posavjetovat se sa svima ovdje prije nego idem u investiranje.

:icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

BlackNaranča:
ostavi umjesto bjelog centralnog standardni fede4r ili uzmi tvrdi poput crvenog.

R@kija:

--- Citat: BlackNaranča - 29 Kolovoz, 2009, 13:23:18 ---ostavi umjesto bjelog centralnog standardni fede4r ili uzmi tvrdi poput crvenog.

--- Kraj citata ---

crveni je najtvrdi to je pretvrdo..bolje zuti malossi

frki22:
Iz ovog prilozenog, zakljucak je da je kit sto se tice masine u redu, sad taj prijenos...

Malossi multivar ide gore, on je vec narucen, remen je vec postavljen -polini kevlar... kvacilo, torque driver, wingbell, primar, sekundar?? razmisljao sam ove komponente stavljat sljedece god. ali steta da pati prijenos kad to mogu moza i odma rjesit.

razmisljao sam posto vec Malossi multivar ide gore, da se stave sve ostale komponente od Malossija, ali ako to nije bitno sta biste vi preporucili tj. kako da slozim prijenos da mi savrseno odgovara na ovaj setup i da bude dugotrajno rjesenje...cjena nije problem, zelim samo da bude kvalitetno i dugotrajno :) zahvaljujem na svakoj pomoci

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju