Tehnički kutak > Tuning skutera
Minarelli ima manje snage kad se ugrije?
PROOF:
kevlar ti krade krajnju brzinu :) najbolje ti je uzet topv remen...
dino73n:
Primjetio sam da svi lete da odgovore da je remen u banani kad se pita zasto hladan skuter dobro vuce a vruc slabije.Ta tvrdnja moze biti tacna samo ako se radi o skuteru koji ima recimo do 5000km na satu al kad su vece kilometraze u pitanju pa jos pogotovu kad je zracno hladnjenje u pitanju jasno je ko dan da je problem u gubitku kompresije uzrokovane sirenjem cilindra zbog zagrijavanja a slabe karike i klip ne mogu to da isprate i dolazi do pada snage.
Giz:
Nemora biti... To ti može reči samo test kompresije.
Daklem, svječka dolje, izmjeriš kompresiju.... Kap ulja unutra i opet izmjeriš kompresiju.
Ako su vrijednosti iste... sve je u redu. Ako je sa uljem veča kompresija onda nije dobro i vrijeme je za promjenu karika.
E sad da se vratim sebi. Kod mene je 1 karika i kompresija i termo grupa su u skoro savršenom stanju no ista stvar se dešava. Hladan vuče, kad se zagrije malo manje ali to je kod zračnjaka skroz normalno jer su tolerancije veče kao jedan od razloga a kao drugi je toplina u prijenosu. Dakle, efekt je normalan ukoliko je kompresija ok.
SlowRider:
Lakse je promjeniti remen i eliminirati prijenos, recimo serijski yamaha se sigurno rasteze i skuter ima manje okretaja kroz ubrzanje, odnosno upada u "rupu", primjerice od 70-75km/h okretaji padnu za nekih 1000rpm.
dino73n:
Od istog simptoma pate i mnogi drugi mopedi koji uopste nemaju remen.Npr,imao sam tomos elektronik 90ccm koji je hladan isao ko raketa a kad se ugrije vec oslabi malo.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju