Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Leader 180 ccm (x9) + akumulator + remen itd... problemi
tonino:
Pozdrav, evo mene sa problemom.
Sinoc mi je skuter normalno upalio, bio u garazi cijelu noc i sad kad dam kontakt jedva gori par lampica, nema sanse da se pokrene anlaser. Izgleda da je otisla baterija a jako mi je hitno jer moram skuter maknuti kroz sat dva.
Da li itko zna gdje je na x9 akumulator? I da li ga smijem spojiti sa kablovima na akumulator od auta (dizel)? Hvala!
duje87:
--- Citat: tonino - 20 Veljača, 2010, 13:40:32 ---Pozdrav, evo mene sa problemom.
Sinoc mi je skuter normalno upalio, bio u garazi cijelu noc i sad kad dam kontakt jedva gori par lampica, nema sanse da se pokrene anlaser. Izgleda da je otisla baterija a jako mi je hitno jer moram skuter maknuti kroz sat dva.
Da li itko zna gdje je na x9 akumulator? I da li ga smijem spojiti sa kablovima na akumulator od auta (dizel)? Hvala!
--- Kraj citata ---
ako ima kovceg,bit ce veselja,uglavnon baterija ti je izad di ti je zadnji stop,moras skinit onse nosace za suvozuaca i jos par plastikica,mos slobodno upalit na kabele,cisto sumnjan da ti se tako brzo ispraznila baterija sam od sebe nesto ju je potrosilo :icon_thumright:
tonino:
imam kovceg, ali nije original piaggio, kappa je....
kako da znam sta je ispraznilo? :s
Nesto se dogodilo sigurno jer mi je jucer vitar bacija motor, podiga ga i normalno upalija......
duje87:
--- Citat: tonino - 20 Veljača, 2010, 14:30:15 ---imam kovceg, ali nije original piaggio, kappa je....
kako da znam sta je ispraznilo? :s
Nesto se dogodilo sigurno jer mi je jucer vitar bacija motor, podiga ga i normalno upalija......
--- Kraj citata ---
provjeri razinu ulja i ocisti filter zraka jer je nasupan uljen,moze bit vise stvari da su ispraznili bateriju od lampice ispod sica do pokvarenog releja svitla koji kad izvadis kljuc iz brave i dalje ostavi upaljena svitla,pa do nekih drugih potrosaca..
tonino:
Upalio ga preko kablova, vozio 10-15 min, bez upaljenih svjetala, kad sam ga ugasio i pokusao opet upaliti uspio sam.....nakon sat-dva sam opet pokusao, ali nije islo, upale se lampice, dashboard.....ali nece vergla, malo krene pa stane....
nabavio sam multimetar i sad bi htio izmjeriti akumulator, ali ne znam tocno kako, na sta da stavim na multimetru? Evo slika:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju