Tehnički kutak > Tuning skutera
Aerox - guši se pri davanju gasa
VideRR:
e ovako to je i meni bilo dok sam imo aeroxa ili je probusena prirubnica ili je presiromasna smjesa tj ima ti previse zraka nede
PROOF:
--- Citat: tomislav09 - 18 Kolovoz, 2009, 22:31:08 ---Aerox 2T, 50ccm, SVE serijski.
ima ok krajnju brzinu,
no pri startu (semafor npr) ako dam gas do kraja, guši se i jedva da se pokrene, ali se ne ugasi nikada.
gušenje se odmah povuće ako mu dam čoka, i skuter 'poleti'. ako ne dam, jednostavno tako trokira dok en pustim gas.
onda ga pustim(čok) nakon 30km/h recimo, i dalje ide bez čoka ubrzanje bez ikakvih problema
ista stvar ako pri maloj brzini (20-30 kmh) dodam ful gas, opet se guši, čok pomaže.
ako polako dodajem gas, da zaista polako ubrzava do krajnje brzine, nema tog gušenja.
samo pri naglom startu ili dodavanju gasa u vožnji.
jel problem negdje u karburatoru, svjecici ili čemu??
hvala!
--- Kraj citata ---
malo si se izgubil :) ali nema veze..shvatiilis mo :)
kao sto su ti rekli..probaj karb oprat,ocistit diznu i tako :) usput operi i filter zraka :)
dr.josip:
Cok mu dadne potrebnu kolicinu (vise) goriva pa tako smjese gorivo-zrak postane podnosljiva..
Problem je il u manjku giriva(zastopala dizna, mozda vakum pumpa..) il u visku zraka koji il odnekud ulazi..filter zraka, prirubnica, semerinzi...
dhorvat:
--- Citat: 3alfa3 - 18 Kolovoz, 2009, 22:51:24 ---Ako je prije bilo dobro, a nisi nista dirao, onda operi karb jer je mozda koja dizna zastopana. Usput provjeri da li su prirubnice karba citave i da li su semerinzi na radilici ispravni.
Ocito se radi o presiromasnoj smjesi.
--- Kraj citata ---
dizna zaštopana :icon_thumright:
--- Citat: Biker(ss) - 18 Kolovoz, 2009, 22:32:35 ---kvačilo ili remen?
--- Kraj citata ---
:toothy12:
mariofejker16:
ocisti i prestelaj karburator ako nije do tog onda je lako moguce da je prirubnica ili cak nesto drugo, ali ja sam 90% siguran da je do karburatora
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju