Tehnički kutak > Tuning skutera

Aerox - guši se pri davanju gasa

<< < (3/5) > >>

PanTheR_oo7:

--- Citat: tomislav09 - 18 Kolovoz, 2009, 22:31:08 ---Aerox 2T, 50ccm, SVE serijski.

ima ok krajnju brzinu,
no pri startu (semafor npr) ako dam gas do kraja, guši se i jedva da se pokrene, ali se ne ugasi nikada.
gušenje se odmah povuće ako mu dam čoka, i skuter 'poleti'. ako ne dam, jednostavno tako trokira dok en pustim gas.

onda ga pustim(čok) nakon 30km/h recimo, i dalje ide bez čoka ubrzanje bez ikakvih problema

ista stvar ako pri maloj brzini (20-30 kmh) dodam ful gas, opet se guši, čok pomaže.

ako polako dodajem gas, da zaista polako ubrzava do krajnje brzine, nema tog gušenja.
samo pri naglom startu ili dodavanju gasa u vožnji.

jel problem negdje u karburatoru, svjecici ili čemu??

hvala!

--- Kraj citata ---

Ja imam ISTI problem na RUNNERICI. Prije 2 dana sam pokusao staviti gljivu, i kad sam skinuo  ORGINALNI FILTER ZRAKA, na karburatoru je bio "komad lima" (velicine metalne novcanice, sa par rupa), ja to skinuo, i zagubio. Kasnije vratim ja STARI FILTER, ali bez te "blokade", i sad mi gusi motor, jer dobija PREVISE ZRAKA u karb! Sad se moram mucit i stelovat to na karburatoru!

Provjeri FILTER ZRAKA, vjerovano karburatoru dolazi VISKA VAZDUHA!

tomislav09:
skužio sam da je odvaljen konektor na senzoru temp.
pa sam krenuo to popravljati.

odnio sam stari u yamaha servis, kupio novi, smontirao,
ali ništa ne pokazuje, samo stoji temp 0(nijedna crtica se ne pojavi na displayu, ima ih od 40-110 C oko 7cca).

svi spojevi su ok jer ako tom žicom koja se natakne na senzor dotaknem masu motora,
ili čak mesingani dio senzora koji je isto u kontaktu sa masom, odmah temp krene do maximuma (110) i tako stoji.
što je normalno jer senzor radi na principu smanjenja otpora sa temperaturom(obrnuto od normalnih vodiča),
dakle žice su OK, senzor ima kontakt sa masom, centralina ok interpretira to s otporima,

no jel moguće da je senzor možda krivi?
pošto mi je sada trebao ključ 17 za montažu, a stari je bio uži, ključ 13
po navoju je pasao kao i stari, samo je glava različita.

ili su isti svi za yamahe, pa je možda samo defektan senzor?

evo i slika sa kataloškim brojem tog novoga, pa ako netko zna jel to dobar za aeroxa neka veli,
ako su fulali u naruđbi da znam u čemu je problem, pa idem po pravi

šarafe sa slike zanemarite, to su za auspuh

Hvala

edit:
sve više sumnjam da su mi dali krivi(xxx-02) jer tu na netu mi doleti xxxx-01 za aeroxa, a xxxx-02 za neke druge

-01

--- Citat: ---Termocontacto adaptabl a: aprilia sr agua,yamaha aerox,mbk nitro,aprilia snic agua etc etc.
--- Kraj citata ---

-02

--- Citat: ---Termocontacto temperatura yamaha jog refriguerada por agua y mbk mach.
--- Kraj citata ---
evo linka, na dnu su taj xxx-01 i xxxx-02 sa popisom motora kada se klikne.

http://www.recamoto.com/tienda/index.php/cPath/352?osCsid=59af15bb0172709e068e29022fdfea79

a i po ovome mi smrdi da su mi krivi dali:
isti simptomi, ne radi, a kada se spoji na masu, onda baca max.
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=14966.msg236069#msg236069

PROOF:
jog i rox ti imaju istu masinu....takoda nebi smjelo bit razlike... :icon_thumright:

tomislav09:

--- Citat: PROOF - 25 Kolovoz, 2009, 10:46:26 ---jog i rox ti imaju istu masinu....takoda nebi smjelo bit razlike... :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

hvala na odgovoru,

možda imaju istu mašinu, u to ne ulazim,
ali nemaju istu instrument tablu,
pa tako nema ni skalu za temp, već samo lampicu za HOT,
(skale su samo za brzinu i razinu goriva)

http://safemanuals.com/user-guide-instructions-owner-manual/YAMAHA/JOG-2001-_E

a aerox ima digitalnu skalu

i onda je tu i dalje vjerojatno problem da ovaj termometar
za jog samo napravi spoj kada dođe na  110C, i upali se lampica, a do tada je krug otvoren i nema signala(zato kod mene ne pokazuje ništa)
dok ovaj za aeroxa mora mijenjati otpor tokom promjene temp.

PROOF:
a da ...valjda je onda zbog tog....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju