Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..
Vozite li zimi?
3alfa3:
mob stavis u djep sa upaljenim GPSom i aplikacijom.
Kad krenes i kad dodje do razlike u poziciji (GPS), aplikacija koristi ziroskop u mobitelu kako bi odredila koji je nagib mobitela u odnosu na pocetak voznje.
Koliko je to precizno - ne znam. Ali cesto koristim tu aplikaciju i cifre su uvijek jako slicne - po zimi manje, po ljeti vece (5,6,7 stupnjeva) jer po zimi se ne naginjem toliko zbog manjeg gripa guma.
Tek na Jadranskoj magistrali gdje je asfalt odlican, gume vruce imam 45 i vise stupnjeva sto sam i izmjerio (bilo je 50tak stupnjeva ako se dobro sjecam - fuzer tamo cesto takne cestu, a i guma se trosi do ruba). Po ZG samo na Cmroku gdje je zadnjih godina dobar asfalt u jednom zavoju uredno imam 40-45 stupnjeva kad je vani toplo - znam taj dio napamet pa ga mogu proc prilicno brzo
ako nagib i nije tocan, barem je konstantan - uvijek isto laze jer se uvijek isto vozim ;D
Marko^^:
Zimska rutina je,kratka majica,duga majica,duks ili tanka jakna,zimska jakna ili moto,šal,rukavice pa dole kratke hlacice i duge pantalone,logicno,bude malo zime u pocetku ali kasnije,naviknes se.. :laughing7:
3alfa3:
ja ne vozim ispod 10C. Kozna oprema, majca kratkih rukava, jedna tanja majca dugih i to je to.
Za nize temperature bi trebao tekstilnu odjecu, zimske rukavice itd..... A i nije mi gust kad moram vozit ko po jajima da negdje ne otresem u zavoju jer gume ne drze.
Sa skuterom sam vozio do 0-5C, glavno mi je bilo da je suho, al motor je "malo" brzi i dosta je hladnije na njemu zbog toga
dhorvat:
Prikladna tema za trenutno vremensko stanje u Zagrebu i okolici. Svaki dan za vikend sam se po par sati vozil :icon_biggrin:
duje.kundid.12:
Do škole,u đir sa ekipon,za vikend do pazara auta... :skuteras1: :piaggio:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju