Tehnički kutak > Tuning skutera

idem 95 i motor se ugasi-stalker

<< < (8/9) > >>

Tomi_ZG:
Nedavno je jednom članu na điru tak brzinski cviknuo i nakon toga upalio i normalno vozio ko da nikaj nije bilo,razlog nepoznat
Hoće cvikat i na pol gasa,nije to nikaj čudno

zvonkec92:
oce to tak dok je sve novo a smeša nije pod konac nego ono li-la. Meni seriala jednom tako cviknula i kasnije vise nije. Razlog - sa tim jednim cvikanjem je zdrapalo klip i cilindar i kompresija vise nije bila savrsena kao dok je sve ajncA, propuh izmedu cilindra i karika i tak nemre vise cvikat.

aragonY:
Slična stvar se meni desila ali sa potpuno naštelanom i urednom serijalom. Bilo je malo svježije jutro pred kraj ljeta, ma ustvari jutro ko jutro, u 7h je uvijek prohladno. Upalio skut, odradio minutu na leru dok sam stavio rukavice i kacigu i gas, troksanje prvih 200m kao i inače ako ga ne pustim da odradi svoje pod čokom  ;D odradio tu svoju rutinu trokiranja i najednom se uguši kad sam odvrnuo full gas. Onda ga pustim da se još malo zgrije, ajde ok mogu još malo sačekati nije problem. Odradio još 2-3 minute u leru i gas, sve normalno. Nakon nekih 300m full gasa čujem onaj zvuk iz horor filmova, jednostavno je nešto sastrugalo u mašini, kao zvuk rasutog lagera i ugasi mi se u vožnji. Stanem sa strane, ne vidim nigdje ništa čudno, upalim na dugme, odmah upali bez problema. Ajmo gas opet. Slučajno mi ostala gedora sa nastavkom za svjećice pod sicem i provjerim boju nakon 500m, smjesa savršena :/ Šta se desilo i zbog čega nikad nisam shvatio, uglavnom nakon toga nikad nikakvih problema a prošlo je od toga skoro pa 2500km

SixPack:
Da, sve redom slucajevi zanimljiviji od zanimljivih  ;D
Smjesa je ok, dizna je u najgorem slucaju idealna, igla skroz dignuta (bogata smjesa), klipic sam zaboravio koji je unutra jer imam dva... Po meni, trebalo bi sve rastaviti pa vidjeti, sve drugo je nagadjanje, al mi se nedan plus moram nove brtve opet narucivati.
Rekao bih da ce biti do neke tvornicke "nepravilnosti"...realno trebalo je po uputstvu 300km "laganica" voznjice cega se nisam pridrzavao i bit ce da je negdje neka "neobradjena" stota malo se vise rasirila i zapela za cilindar  :dontknow:
Sad sta je tu je, kao sta zvonkec kaze, bit ce da je cvikanjem ta "nepravilnost" u termo grupi dovedena (izbrusena) na nulu i to je to, sad radi ko sat  :dontknow:
Ide sad jaci spuh gore, pa cemo vidjeti dalje kako ce se ponasati  :icon_thumright:
Al hebemti sve, nov cilindar i sve i onda ovo  :angry7:

Corector:
Skini auspuh i pogledaj malo kroz ispuh u klipcinu, a kad ga stavis u DMT onda ces vidjeti i cilindar. Ako je bilo zalepece onda ces vidjeti riseve.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju