Tehnički kutak > Tuning skutera

idem 95 i motor se ugasi-stalker

<< < (7/9) > >>

giannelli:

--- Citat: grbi128 - 22 Kolovoz, 2009, 16:51:02 ---jeli moguce da mu je zaribo jer je imo diznu 70 na serijskom karbu i ovom setupu?

--- Kraj citata ---
imali smo slican setup ja i vide, samo sto je on imo polini base, ja sa trophyem i proreplicom imo 85 diznu na 17,5phva, tada je bio klip 49, ali opet bi trebao imat vecu nego 70 kao u njega, ja mislim da mi je sad negdje oko 67-68 dizna na serijali sa spuhom, nisam provjeravao.  :dontknow:

a to sto ti se gasio moze bit da se pregrijao klip radi manjka dovoda ulja na tim visokim okretajima i da je zaribo, tako je meni dva puta bilo, u iberturi se ugasi, odmah iza ga upalim i nastavim vozit i kasnije u istom danu mi se to opet dogodilo i skinem cilindar izribo cijeli. neam pojma jel sipas ulje u rezervar, ali i to moze bit uzrok. :D

edit: sad sam procito od shomi-a post, i to njegovo opet dovodi do toga da se promjer klipa poveca radi temperature i motor riba to sto sam ja reko.. znaci najjednostavnije, pregrijo se motor.

ivanm:
ostao je bez benzina, tak je meni zacviko pežo, nije valjao karb..

SixPack:
Slucajno naletio na temu jer se meni slicno desilo pred mjesec dana  :dontknow:
Metnuo novu termo grupu (dr evo), malo razrada na mjestu, hladjenje, sljedeci dan opet malo na mjestu, pa lagana voznjica 1/3-1/2 gasa nekih 40-50km sa jednim gasenjem izmedju. Set-up karba isti kao sa Polinijem 70 ranije koji je bio namontiran (znaci dizna 70 na sc08). Nakon par dana idem otvorenom cestom i na kraju duze ravnice mi se ugasi iz cista mira...ja šok, psujem sve po spiskh ::)
Al krenem ga zaverglat i kresne iz prve  :o
I od tada sam se vozio vise dana ful gasčinu 10ak km po ful otvorenoj cesti po najvecim vrucinama, i nikad vise se nije dogodilo  :dontknow:
Pumpa odvrnuta par mm kao i na poliniju (rekao bih i malo previse)... Ne znam nit dan danas sta bi  :dontknow:

Tomi_ZG:
Cviknuo ti je na kratko

SixPack:

--- Citat: Tomi_ZG - 08 Rujan, 2017, 23:08:03 ---Cviknuo ti je na kratko

--- Kraj citata ---

Da, i ja sumnjam na to, ali jest pitanje zasto se nije ponovilo, jer kasnije sam ga bas tlacio zivotinjski?  Na dijelu ceste gdje se ugasio brzina nije bila maksimalna, tj ful gas...u biti vise je bilo do 2/3 gasa. Jer kad postoji neka nepravilnost ili nije adekvatan setup (karb, zracnost, karike), slucaj se mora ponoviti da ga hebes, a meni nije nikada vise  :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju