Općenito > Generalno o skuterima
Pregrevanje motorja
Mr J:
znak pregrijanog motora (ako nema indikatora) je manja snaga (tromiji skuter je i kada mu je prijenos zagrijan - remen - zato se busi dekl) jer je masina daleko od idealne radne temperature...
Mislim da je idealna temperatura za savrseno izgaranje oko 50°C...
Naravno, kada su temperature povecane dolazi i do linearnog istezanja materijala i pada kompresija... :icon_thumright:
U svakom slucaju dajem prednost vodenom hladjenju spram prisilnog hladjenja zrakom...
enigma:
s ovim se slažem, čuj mr. j, jel moguće da zbog zagrijanosti motor neće da upali?
mene moj kinez zahebava, recimo, na kratkim udaljenostima 2-3 km, odem ugasim motorom, nakon 5 minuta teško pali...ukoliko ga pustim pola sata da se hladi upali odmah....nije mi jasno kako to?
doduše, sad bi trebao na drugi servis na soma km, pa ću reći da mi poštelaju ventile, očiste karb...će onda bit bolje? isto tako kad duže vozim 40-45 znači do blokade jednostavno se počne gušit i moram ful usporit pa nastavit....već mi to ide na
živce... :angry7:
Mr J:
--- Citat: enigma - 15 Svibanj, 2007, 07:27:56 ---s ovim se slažem, čuj mr. j, jel moguće da zbog zagrijanosti motor neće da upali?
mene moj kinez zahebava, recimo, na kratkim udaljenostima 2-3 km, odem ugasim motorom, nakon 5 minuta teško pali...ukoliko ga pustim pola sata da se hladi upali odmah....nije mi jasno kako to?
doduše, sad bi trebao na drugi servis na soma km, pa ću reći da mi poštelaju ventile, očiste karb...će onda bit bolje? isto tako kad duže vozim 40-45 znači do blokade jednostavno se počne gušit i moram ful usporit pa nastavit....već mi to ide na
--- Kraj citata ---
Treblo bi biti obrnuto, motor kada je zagrijan bi trebao lakse paliti... :icon_thumright:
roby44:
--- Citat: enigma - 15 Svibanj, 2007, 07:27:56 ---s ovim se slažem, čuj mr. j, jel moguće da zbog zagrijanosti motor neće da upali?
--- Kraj citata ---
ako ga stavis na bocnu nogaru treba mu neko vrijeme da upali, to je do karburatora. a i blokade imas, naravno da se gusi, to si vec davno trebao skinut.
enigma:
na bočnu nogaru ga ni ne stavljam jer me ful drka s paljenjem...blokade još nisam skinuo jer mi je garancija do 7 mjeseca a tada i tehnički, tako da ću nakon toga...
dobro, bitno da je to sve normalno :toothy3:
hvala...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju