Općenito > Generalno o skuterima
Pregrevanje motorja
slavuj:
Bok! Mene zanima ali imate kakšne izkušnje v zvezi s pregrevanjem motorjev in kaj menite kaj je boljše hlajenje: zračno ali vodno. Kako ugotoviti, da se je motor pregrel?
Mr J:
pregrijavanje motora moze rezultirati ostecenjem istoga...
Vodeno hladjenje je bolje od zracnog i daje bolje performanse motora - obicno uz vodeno hladjenje ima pokazivac temperature na komandnoj ploci dok zracno hladjene masine imaju samo indikator lampicu koja se upali kada se motor pregrije...
Punisher:
--- Citat: Mr J - 14 Svibanj, 2007, 13:20:27 ---pregrijavanje motora moze rezultirati ostecenjem istoga...
Vodeno hladjenje je bolje od zracnog i daje bolje performanse motora - obicno uz vodeno hladjenje ima pokazivac temperature na komandnoj ploci dok zracno hladjene masine imaju samo indikator lampicu koja se upali kada se motor pregrije...
--- Kraj citata ---
E a gle ja na Aerox-u imam isto tako samo lampicu a na vodeno hlađenje je...
roby44:
kolko ja znam zracnjaci uopce nemaju indikator, ni lampicu. jer se podrazumjeva da nema sta crknut,dok se vrti radilica automatski se hladi cilindar. a jos nisam cuo da je nekom nesto crklo od vrucine vani.
fvedran:
kako u biti znam na skuteru sa zračnim hlađenjem kada je dosta i kada bih trebao stati? koliko je recimo neka maksimalna kilometraža koju odjednom mogu proći? recimo ljeti, vani je 30stupnjeva?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju