da ne otvaram novu temu, htio sam podijeliti s vama situaciju mog poznanika.
dakle čovjek skutom od 200 kubika vozio oko 100, ravnica...i čovjek mu sa sporedne ceste izletio...pogađate ishod.
dakle, usprkos kočenju nije bilo moguće ništa drugo nego se sa oko 60 na sat zabio u vrata auta, i to doslovno, skuter se totalno zgnječio a on ostao u vratima
posljedice? 10 dana u bolnici, lom ramena, ruke, modrice po cijelom tijelu, o šoku da ne govorim.
s ovim postom želim apelirat na sve vas, vozače skutera, uvijek, a naročito po ljeti držite oči i uši otvorene i jako oprezno, nikad neznate koja će budala iz koje ulice izletit, oduzet prednost ili ne gledat mrtvi kut pri prestrojavanju i slično.
kako je meni instruktor u auto školi prije više od 10 godina rekao: "Na cesti nikad neznaš tko je pijan, lud, drogiran!" - e, ovo je zaista točno..
zato ljudi, pamet u glavu, i pomalo, bez ludiranja, naročito ljeti treba bit iznimno oprezan, vrućine, pad koncentracije, pritisak u zraku, sve su to čimbenici koji povećavaju rizik prometnih nesreća.
čak mislim, eladio, da bi trebao ovaj post stavit na portal, i eventualno dodat neke statistike.
pozdrav svima, i čuvajte sebe i druge